На Миколаївщині відбувся форум бізнесових кіл з представниками компаній Саксонії

4-5 березня 2020 року в Миколаївській області перебувала делегація бізнесових кіл Федеральної землі Саксонія на чолі із Президентом Департаменту сприяння економіці Саксонії Томасом Хорном. Візит німецьких партнерів відбувся другий рік поспіль. Цього року в рамках ознайомчого туру південними регіонами України.

До складу німецької делегації увійшли топ-менеджери 11 компаній: виробники механічного та електротехнічного обладнання, верстатів, металопродукції та протипожежних засобів, консалтингові та інженерні компанії.

Протягом двох днів іноземних гостей ознайомлено з економічним потенціалом Миколаївщини, організовано відвідування провідних миколаївських підприємств.

В середу, 4 березня, проведено коопераційний форум бізнесових кіл Федеральної землі Саксонія з миколаївськими підприємцями, представниками обласної та міської влади. Від Миколаївської облдержадміністрації участь у заході взяла в.о. директора департаменту економічного розвитку та регіональної політики Зульфія Капуста.

«В Саксонії розвинуті машино- та автомобілебудування, металургія, виробництво енергетичної та екологічної техніки. З огляду на це, у нас є всі можливості для розвитку співробітництва та кооперації. Облдержадміністрація підтримує налагодження взаємовигідних зв’язків між бізнесовими колами Саксонії та Миколаївщини. Вважаємо, що розвитку торговельно-економічного співробітництва між нашими регіонами сприятимуть сьогоднішня та майбутні зустрічі бізнесу, а також активні контакти між РТТП області та Департаментом сприяння економіки Саксонії», - підкреслила вона.

Німецькими партнерами проведено презентації власних компаній.

Після закінчення пленарної частини форуму учасники зустрічі провели переговори у форматі В2В.