Миколаївська бібліотека отримала цікаві посібники для журналістів

Академія Української Преси та Центр вільної преси, які розташовані у місті Київ надіслали Центральній міській бібліотеці ім. М.Л.Кропивницького в дарунок 48 примірників (5 назв) посібників.

Навчальний посібник «Ліберальний дискурс мас-медіа» присвячений основним аспектам роботи медіа при реалізації ліберальної позиції. Студенти – журналісти, політологи, соціологи, філософи, аспіранти та наукові працівники знайдуть тут установчі матеріали по ролі людини, держави, політикуму, власне самих медіа у суспільному житті.

Даніель Мой та Мартін Ордольфф в книзі «Телевізійна журналістика» пропонують грунтовні знання та навички для роботи журналіста на телебаченні або в інших медіа, що використовують зображення як засоби комунікації. Книга містить численні приклади, поради, пам’ятки та ілюстрації.

Методичні «родзинки» онлайн-тренінгу з медіаграмотності «Будь у тренді: МІГ в online!» Тетяни Іванової та Світлани Ізбаш вже надсилали до Центральної бібліотеки, але додаткові екземпляри цього посібника завжди стануть в нагоді для викладачів, учителів та освітян, що впроваджують медіаосвіту.

Більш ніж 100 статей довідника «Журналістика та медіа» інформують про центральні поняття медіа суспільства. У них наведено визначення понять, розглянуто стан досліджень, подано списки рекомендованої літератури. Укладачі та автори – провідні фахівці в галузі теорії комунікації, медіазнавства й журналістики - особливу увагу приділили змістовній точності, мовній прозорості, практичній наочності та міждисциплінарності з урахуванням міжнародної перспективи.

Агнєшка М.Вальорска є авторкою практичного посібника «Діпфейк та дезінформація». В ньому йдеться про використання штучного інтелекту, якій відіграє все більш важливу роль у нашому суспільстві.

Всі подаровані книги надійдуть до залів Центральної міської бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького та бібліотек-філіалів.

Центральна бібліотека ім.М.Л. Кропивницького м.Миколаїв