В Миколаєві запевнили, що гімназія №2 безпечна для учнів

За попередньою оцінкою фахівців, Миколаївська гімназія №2 абсолютно безпечна для навчання. Про це стало відомо в ході засідання планово-бюджетної комісії в середу, 28 липня, повідомляє кореспондент CВIДОК.info.

Зокрема, чиновники мерії запевнили, що протягом десяти днів вони отримають техзвіт стану будівлі. Згідно з попередньою інформацією підрядної організації, потреби відселення дітей в новому навчальному році немає.

В ході обстеження встановлено необхідність закриття музею школи, бібліотеки та двох кабінетів для проведення ремонту. Що стосується інших приміщень школи, то вони готові для навчання.

Крім того, директор УКБ Олександр Поздняков назвав причину обвалу в березні цього року стелі бібліотеки:

«Проблема була викликана снігопадами, які забивалися під шифер. Після дощів, які були навесні і влітку, жодного затікання не було виявлено. Насправді те, що було обвалення стелі, - це було наштукатурено на дранку. Товщина штукатурки - 20 мм. У школі ця проблема була спочатку і майже всі класи, крім бібліотеки, де було обвалення, вже прибрана штукатурка, яка там століттями була наштукатурена».

За його словами, в подальшому бібліотеку доведеться перемістити з другого поверху на перший, щоб прибрати навантаження у вигляді книг.

Що стосується вартості ремонтних робіт в музеї, бібліотеці та двох кабінетах - вона стане відомою лише після отримання техзвіту.

У свою чергу, члени комісії взяли до відома вищезазначену інформацію та звернулися до чиновників з проханням негайного надання результатів техзвіту відразу ж після його отримання.