В НУК пройшла традиційна міжнародна конференція «Причорноморські публічно-правові читання»

В Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова пройшла наукова конференція з юридичних наук: «Причорноморські публічно-правові читання», організована в партнерстві з Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Про це повідомляє Центр зв'язків з громадськістю НУК імені адмірала Макарова.

Захід проходив три дні з 10-12 вересня в Миколаєві та Коблево. Для участі в конференції свої доповіді подали понад 100 учасників. До Миколаєва для презентацій доповідей приїхало 20 вчених із Запоріжжя, Дніпра, Львова, Кременчука та Бахмута.

Від НУК імені адмірала Макарова в організаційний комітет конференції увійшли: доктор юридичних наук, професор кафедри морського та господарського права, проректор з науково-педагогічної роботи, економічних, юридичних та соціальних питань Олег Дубинський; кандидат політичних наук, доцент, завідувачка кафедри морського та господарського права Юлія Ломжець (Юлія Ломжець), кандидат юридичних наук, доцент, завідувачка кафедри адміністративного та конституційного права Олена Ломакіна, кандидат юридичних наук, доцент кафедри морського та господарського права Олександр Сікорський.

Ректор університету імені адмірала Макарова Євген Трушляков (Евгений Трушляков) відкрив міжнародну конференцію. Він зазначив, що захід є традиційним для вищого навчального закладу і ця конференція вже стала міжнародною, адже в ній беруть участь науковці зарубіжних країн та студенти-іноземці.

«Тут вперше на Миколаївщині була започаткована юридична освіта. В університеті працював і робив перші кроки становлення професор, якого пам’ятає весь наш університет, наші юридичні кафедри і буде завжди шанувати – це професор Микола Коваль. Багато з'явилось вже нових фахівців, багато докторів наук ми сформували, не побоюсь сказати – справжню юридичну школу НУК імені адмірала Макарова. В нас чудова Юридична клініка, яку знають далеко за межами нашої країни, в нас чудові фахівці й в нас чудові студенти. Бачу тут багато натхненних облич, сподіваюсь для них це буде дуже корисно», - зазначив Євгеній Трушляков.

Голова оргкомітету конференції, проректор НУК з науково-педагогічної роботи, педагогічних, економічних та соціальних питань Олег Дубинський (Олег Дубинский) побажав всім учасникам натхнення та подальших наукових звершень.

«Впевнені, що під час пленарного засідання, в ході подальшого обговорення ми зможемо подискутувати, простежити не тільки розвиток усталених наукових напрямів, але й почуємо нові погляди, поняття, дефініції та інше. Це дозволить отримати нові наукові дослідження, розвиток нових напрямків та шкіл», - розповів Олег Дубинський.

Також учасникам конференції провели екскурсії музеями НУК імені адмірала Макарова: музеєм віцеадмірала Степана Йосиповича Макарова та музеєм історії університету, показали пам'ятки Миколаєва, а також провели тур туристичними магнітами Миколаївській області.