У селі Сергіївка Вознесенського району перевірено об'єкти на дотримання умов карантину

У вівторок, 9 листопада, мобільними групами здійснено перевірки навчальних закладів та торговельних об’єктів села Сергіївка Братської громади. Метою рейду була перевірка дотримання протиепідеміологічних норм, а саме, наявності сертифікатів про вакцинацію, а також чи не порушені карантинні норми.
 
Зокрема, перевірено Сергіївську ЗОШ I-II ступенів та три заклади торгівлі продовольчими товарами. У навчальному закладі порушень не виявлено - в школі вакциновано 100 % колективу, дотримано всі карантинні норми.
 
Щодо закладів торгівлі, продавці магазинів проходять температурний скринінг перед початком робочої зміни, наявні журнали про термометрію персоналу, є інформаційні листи щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19, ємності для використаних масок та одноразових рукавичок продавців.
 
Водночас було зроблено зауваження про відсутність розмітки на підлозі для перебування громадян в черзі з дотриманням соціальної дистанції 1,5 м. Мобільною групою було проведено роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за недотримання карантинних вимог.
 
Зазначимо, що до складу мобільної групи ввійшли заступник голови Вознесенської райдержадміністрації Антоніна Шарата, представники Нацполіції, Держпродспоживслужби, структурних підрозділів райдержадміністрації.