Фонд Миколаївської обласної наукової бібліотеки поповнився рідкісними виданнями

Фонд Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки поповнився рідкісними виданнями. Про це повідомляється на сторінці бібліотеки в Фейсбуці.

До 140-річчя з дня заснування бібліотеки Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти подарував книгозбірні 501 примірник видань ХІХ–першої половини ХХ ст. Серед них – 26 томів всесвітньо відомого енциклопедичного словника, виданого бібліографічним інститутом Гранат у першій половині ХХ ст. І в наші дні він залишається важливим довідковим посібником, до якого звертаються сучасні дослідники під час здійснення наукових розвідок.

Твори відомих вітчизняних та закордонних письменників і вчених ХІХ ст. поповнять колекцію прижиттєвих видань нашої бібліотеки. Також серед подарованих видань цінними є книги, що вийшли у світ у важкі для нашої країни періоди фатальних політичних і соціально-економічних змін, викликаних подіями Першої світової війни, Української народної революції 1917-1921 рр., репресій 1930-х рр., Другої світової війни. Докладніше про ці книги ми ще будемо розповідати.

Співробітники бібліотеки дякують колективу Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за щедрий подарунок, який збагатив фонд обласної наукової бібліотеки рідкісними і цінними виданнями. Значення цих книжкових скарбів як важливого наукового джерела не викликає сумнівів, тому убібліотеці обіцяють докласти усіх зусиль за для того, щоб зробити їх доступними сучасним користувачам і зберегти для нащадків.