Добровольчі формування в громадах будуть створюватися після укомплектування резервістів на 70-80 %

Питання про створення добровольчих формувань у територіальних громадах буде розглядатися тільки після формування штату мирного часу і резерву для особливого періоду.

Про це у вівторок, 22 лютого, під час наради повідомив командир окремої бригади територіальної оборони Миколаївської області, полковник Роман Токаренко.

Нарада відбувалася під головування Віталія Кіма за участю голови Миколаївської облради Ганни Замазєєвої, керівників районів та керівним складом тероборони області.

«Ми відпрацювали перший етап розгортання сил територіальної оборони, тобто сформували бригади й батальйони, основою яких є військовослужбовці ЗСУ. Другий етап – це, безумовно, удосконалення пунктів постійної дислокації. По особовому складу – це забезпечення резервістами до 70 %. І вже третім етапом буде створення добровольчих формувань територіальних громад», – сказав він.

Також Роман Токаренко зазначив, що наразі відбувається формування резервістів, але це не виключає можливості займатися залучення добровольців на третій етап.

«Я розумію, що люди цікавляться та виявляють бажання, але питання про добровольчі формування територіальних громад розглядатиметься після формування резерву. Добровольчі формування можуть бути створені у невеликих населених пунктах для виконання допоміжних функцій – охорони, спостереження тощо. Вони діятимуть згідно завдань відповідних військових керівників Сил ТрО», – додав командир окремої бригади територіальної оборони Миколаївської області.