В Южноукраїнську перевірено систему централізованого оповіщення цивільного захисту

22 лютого фахівці Управління з питань цивільного захисту Миколаївської обласної державної адміністрації, співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області завітали до м. Южноукраїнськ, де взяли участь у проведенні планової перевірки  системи централізованого оповіщення цивільного захисту міста. 

Під час перевірки відпрацьовано та продемонстровано журналістам дії відповідального чергового управління з питань цивільного захисту при оповіщенні керівного складу органів управління, сил цивільного захисту та населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації, перевірено справність усіх технічних установок, гучномовців, які використовуються для проведення відповідних заходів. Також телевізійники поспілкувалися із співробітником одного з консультаційних пунктів з питань цивільного захисту, яких у місті налічується 9, та дізналися про заходи, які вживаються для навчання населення, що чекає на місцевих мешканців в разі позаштатної ситуації, а саме: куди та як евакуйовуватися, що першочергово робити та що з собою брати на випадок евакуації.

Заступник начальника Управління з питань цивільного захисту Миколаївської облдержадміністрації Олена Горбачова розповіла журналістам про територіальну автоматизовану систему централізованого оповіщення Миколаївської області, мету проведення планових перевірок та готовність сил цивільного захисту області загалом до реагування на надзвичайні ситуації у разі загрози або виникнення. 

ГУ ДСНС України у Миколаївській області