Захисники України допомогають евакуйоватися населенню з окупованої Херсонщини

Збройні сили України спільно із колегами з Державної прикордонної служби України, долучились до забезпечення вивезення цивільного населення з "гарячих" точок Миколаївщини та тимчасово окупованих територій Херсонщини до безпечних зон.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

"Підтримуючи і заспокоюючи наляканих та знервованих дітей, жінок, людей похилого віку, захисники України пригощають їх смаколиками, підбадьорюють усмішками та теплими словами, - іде мова у повідомленні. - Надавши мирним людям можливість виїхати на власних автівках малими групами, підступні окупанти зухвало обстрілюють евакуаційні маршрути, а часом відверто у слід відкривають мінометний вогонь. Про що красномовно свідчать пошкодження від пострілів на автомобілях, уламки від мін вздовж доріг, залякані й заплакані діти".

Евакуйовані цивільні громадяни, відчуваючи захист військовослужбовців ЗСУ та прикордонників, зі сльозами на очах, але вже від щастя, намагалися простягнути своїм захисникам символічну подяку: пиріжки, цукерки, печиво.

Дітлахів, що натерпілися під обстрілами окупантів, наші військовослужбовці відвідують в лікарнях. Спілкуються, грають і повертають їм віру в добро, в Перемогу, в майбутнє.