На Миколаївщині поліцейські офіцери громад продовжують нести службу у посиленому режимі

Станом на 12 квітня у Миколаївській області працюють сім поліцейських офіцерів громади, які несуть службу у посиленому режимі на території п’яти територіальних громад: Шевченківська, Галицинівська, Ольшанська, Вознесенська, Олександрівська. Ще двоє не завершили навчання через війну та повернулися до своїх підрозділів для проходження служби на попередніх посадах.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник сектору взаємодії з громадами Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції у Миколаївській області Олександр Козловець.

За словами Олександра Козловця, поліцейські щоденно забезпечують правопорядок та громадську безпеку на території своїх поліцейських дільниць, патрулюють вулиці населених пунктів, вживають заходи щодо виявлення та припинення правопорушення, у тому числі фактів порушення комендантської години, обмежень щодо торгівлі алкогольними напоями в умовах воєнного стану, фіксують випадки пошкодження майна громадян, спричиненого бойовими діями.

Крім того, поліцейські офіцери громади, спільно із представниками місцевої влади, беруть участь в організації евакуації громадян із небезпечних територій, а також надають всебічну підтримку та допомогу мешканцям громад, які залишились.

"З цією метою поліцейські, які забезпечені спеціалізованим службовим автотранспортом, здійснюють супроводження та доставку до населених пунктів громад гуманітарної допомоги, продуктів харчування, ліків та інших предметів першої необхідності. У зв’язку з тим, що значна частина мешканців громад покинула місця постійного проживання, поліцейськими проводяться заходи щодо недопущення фактів мародерства та розкрадання майна", — розповів Олександр Козловець.

Станом на 12 квітня жодне з приміщень поліцейських станцій не пошкоджене в результаті обстрілів.

"Всього в області було відкрито 18 поліцейських станцій, останню в січні 2022 року. З них дві тимчасові на Чорноморському узбережжі, працюють у літній період, та 16 постійних станцій в громадах", — розповів Олександр Козловець.

Через військову агресією проти України з боку Російської Федерації на даний час призупинено подальше поширення проєкту в громадах, з якими Головним управлінням Національної поліції в Миколаївській області раніше були підписані відповідні меморандуми про співпрацю та партнерство. Продовжити реалізацію проєкту планується після скасування воєнного стану.