Как я провел лето: губернатор Савченко рассказал о проделанной за три месяца работе

Как я провел лето: губернатор Савченко рассказал о проделанной за три месяца работе

Глава Николаевской облгосадминистрации Алексей Савченко на своей странице в сети фейсбук отчитался за три месяца работе. Предлагаем вашему вниманию полный текст губернатора.


 
Задушливе і метушливе літо вже позаду. Іноді, коли тримаєш високий темп, потрібно зупинитися, перевести подих, озирнутися... Проаналізувати: чи все зроблено на потрібному рівні, чи не випало щось із поля зору.

Три літні місяці виявилися досить насиченими і дали розуміння того, що ми всі разом рухаємось у правильному напрямку. Миколаївщина отримала потужний сигнал від Президента та Уряду про підтримку і готовність допомогати в реалізації намічених планів, спрямованих на розвиток різних сфер в регіоні.

Радію, що мав багато змістовних та ефективних зустрічей: Петро Порошенко, Володимир Гройсман, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Геннадій Зубко, Петро Петренко, Лілія Гриневич, Уляна Супрун, Славомір Новак, Роман Романов,... численні наради в ОДА, ВР та Кабміні. 

Я дякую своїй команді - заступникам, керівникам і кожному співробітнику всіх структурних підрозділів облдержадміністрації, головам РДА, підприємцям, громадськості... Пліч-о-пліч ми зробили ці спекотні три місяці дійсно насиченими на події. Виїжджали в райони, влаштовували термінові перевірки, відкривали соціально важливі об'єкти та одночасно планували і реалізовували інші проекти. 

Приємні спогади залишили дійсно значимі для нашої області події: запуск річкових перевезень, передача поліцейських авто, відкриття стадіону у Врадіївці, вручення спецтехніки нашим рятувальникам - вони найкращі!, запуск роботи перевантажувального терміналу, обрання Громадської ради при ОДА, старт ремонту на дорозі Н-11 та на трасі Т-15-08 на Снігурівку, неймовірна краса скель Бузького Гарду та Радонового озера, тривала робота з відновлення аеропорту, відкриття при ОДА центру надання правової допомоги, міжнародний турнір з ММА, відправлення діток наших Героїв на відпочинок до Туреччини, зустрічі з освітянами та талановитою миколаївською молоддю напередодні нового навчального року… 

Початок осені - вдалий час, щоб підбити підсумки виконаної за літо роботи. 

Так, ми могли зробити більше і краще… Але я впевнений, що восени ми покажемо інші, більш потужні результати. Адже інакше і бути не може. 

Вірю у вас! 
Пишаюсь вами! 
Дякую за це: 

БОРОТЬБА З ОРГЗЛОЧИННІСТЮ

Завдяки консолідації зусиль усіх миколаївських правоохоронців та завдяки підтримці Генпрокуратури України, СБУ, Нацполіції та військової прокуратури, вперше за історію Миколаївщини усі “кримінальні авторитети” та більшість членів їхніх злочинних угрупувань, про яких публічно заявляла громадськість та бізнес, опинилися за гратами. Сподіваюсь, що тепер естафету від правоохоронців підхоплять і судді, які в рамках чинного законодавства дадуть об’єктивну оцінку усім наявним фактам.

 
РЕМОНТ ДОРІГ

Саме влітку 2017 року розпочато і зараз триває ремонт трас Н-11 “Дніпро-Миколаїв” та Т-15-08 “Калинівка - Снігурівка – Березнегувате”. 

Також проведений дрібний поточний ремонт доріг загального користування  – 44,7 тис.м2; дрібний ямковий ремонт – 136,8 тис.м2.

Завдяки щирій підтримці Президента України Петра Порошенка цього року вдалося отримати додаткові 100 млн грн на ремонт траси Н-11 і гарантії від голови “Укравтодору”, що в 2018 році матимемо повноцінний ремонт цієї траси на всій протяжності. 

 
ВІДНОВЛЕННЯ КП “МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ АЕРОПОРТ”

Виконаний ремонт всієї злітно-посадкової смуги площею 112420 м2, та завершено нанесення розмітки. Влаштовано 1,7 км периметрової огорожі.

Виконаний поточний ремонт водогону, з улаштуванням поліетиленових труб (650 м). Приведено до належного стану 4 стоянки перону. Встановлено метеорологічні знаки.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

У містах обласного значення ліквідовано 372 несанкціонованих сміттєзвалища (2,2 млн грн). 

До опалювального сезону готові 100% загальноосвітніх шкіл, 100% дитячих дошкільних навчальних закладів, 92% лікарень, 88% котелень та 86% теплових мереж. 

На 58% (15 км) виконано реконструкцію ізоляції наземних теплових мереж ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”. 

Підписано меморандум про впровадження енергосервісу та енергоменеджменту в Миколаївській області. 

Підписано меморандум про будівництво на Миколаївщині заводу з переробки та утилізації твердих побутових відходів.
 

КАПІТАЛЬНЕ БУДІВНИЦТВО

Введено в експлуатацію гуртожиток Мішково-Погорілівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату, Вітовський район (6,9 млн грн). 

Введено в експлуатацію новозбудований спальний корпус Антонівської загальноосвітньої школи – інтернату І-ІІІ ступенів, Новоодеський район (11,9 млн грн). 

В повному обсязі виконано роботи з реконструкції каналізаційного колектору в с.Полігон, Вітовський район (9 млн грн). Наразі об'єкт вводиться в експлуатацію. 

Відновлено будівництво масштабної недобудови в самому центрі міста – житловий комплекс «Адмірал».
 

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Відповідно до доручення Президента дано старт створенню реабілітаційного центру для учасників антитерористичної операції.  

Підписано Меморандум про співпрацю між Миколаївською ОДА та Асоціацією «Лікарі без кордонів» (обстеження та лікування вірусного гепатиту С у ВІЛ-інфікованих пацієнтів в Миколаївській області). В рамках співпраці обласний центр паліативної допомоги отримав високотехнологічний апарат для діагностики фіброзу печінки (один із п'яти, наявних в Україні).

Миколаївський обласний протитуберкульозний диспансер отримав другу партію швидких тестів для дослідження на ВІЛ від ГО “Час життя”; апарат для проведення молекулярно-генетичних досліджень «Джин-експерт»  та 50 наборів реактивів для проведення досліджень; респіратори з хепа-фільтрами для медиків. 

Миколаївська ОДА першою серед регіонів України підписала Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з Міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров’я»  (реалізація державних програм з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів). 

В рамках міжнародного проекту «Виклик туберкульозу» лабораторія Миколаївського обласного протитуберкульозного диспансеру дооснащена новим сучасним аналізатором для діагностики прихованих форм туберкульозу. 

За кошти районного і сільського бюджетів в с.Каравелове Вітовського району відкрито новий фельдшерсько-акушерський пункт. 

Протягом червня-серпня в області було виписано 148828 рецептів в рамках урядової програми «Доступні ліки». Більше 80 тисяч громадян отримали лікарські засоби за цією програмою. 

Влітку в санаторіях обласної комунальної власності оздоровлено майже 480 дітей на суму більше 520 тис грн. 

На придбання медичного обладнання для лікарень на території Миколаївщини з місцевих бюджетів області витрачено більше 6,3 млн грн. 

На капітальний ремонт лікарень з місцевих бюджетів різних рівнів витрачено більше 7,1 млн грн, а на роботи по реконструкції та реставрації - більше 8,2 млн грн. 

 
ОСВІТА

На 1 вересня реконструйовано 2 дитячих садки; 15 шкіл реорганізовано у філії опорних навчальних закладів. В області додатково розпочали роботу 5 опорних закладів (всього діють 7 опорних шкіл). Три переможці конкурсу на кращу опорну школу отримують фінансову підтримку в обсязі 3 млн грн. 

Підтримку у 2 млн грн надано двом школам, які беруть участь у проекті “новий освітній простір”; створено і облаштовано два комп'ютерних класи для Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. 

Напередодні Дня знань школам з області передано 5 шкільних автобусів. 

Відремонтовано покрівлю у 17 закладах освіти, систем опалення - у 33, у 16 школах замінено котли, у 19 - реконструйовано вузли обліку газу, санацію будівель проведено у 7 школах. Зроблено поточний ремонт приміщень, профілактичні ремонти запірної арматури, теплоізоляції трубопроводів тощо. За рахунок коштів інвестора тривають роботи з переведення на електричне опалення у трьох школах. 
 
 
СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ

Проведено свято для дітей з прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей області у Миколаївському зоопарку. 

Розпочато конкурс фоторепортажів прийомних сімей, дитбудинків сімейного типу, сімей опікунів, піклувальників Миколаївської області «Моя родина». Переможці отримають призи та подарунки. 

До прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу  влаштовано 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлено 15 дітей. 

Розпочато роботу по використанню 19,5 млн грн субвенції на купівлю або будівництво/капремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт. 

Службам у справах дітей області доручено допомагати прийомним сім'ям та родинам опікунів створювати ДБСТ на базі будинків комунальної власності місцевих громад, знайти приміщення для придбання та створення дитбудинків сімейного типу.
 

КУЛЬТУРА

Протягом літа проведено 14 всеукраїнських фестивалів та конкурсів з театрального, хореографічного, вокально-хорового, фольклорного, інструментального мистецтва. Вперше на Миколаївщині відбувся Третій Міжнародний фестиваль – академія дитячої кіно-театральної творчості «Золотий ключик». 

Для артистів Миколаївської обласної філармонії придбано звукове обладнання на суму 1 млн грн. За літній період філармонія провела 76 концертів для 850 відвідувачів. 

За три місяці в Миколаївському академічному художньому російському драмтеатрі, в академічному театрі драми та музичної комедії, в обласному театрі ляльок проведено понад 200 заходів, які відвідали більше 18 тисяч чоловік. Протягом літа в українському драмтеатрі проведено шахти опалення та вентиляції, ремонт даху та фасаду. В ляльковому театрі  обладнано санітарну кімнату та пандуси для дітей з обмеженими фізичними можливостями. 

Вперше в рамках децентралізації в миколаївських ОТГ проведено 3 масштабні фестивалі: Перший Міжнародний фестиваль повітряних зміїв  «Tryhutty International Kite Festival 2017», «Фестиваль мрії», «Золотий паросток». 

Обласним палацом культури проведено тендер на придбання світлового сценічного обладнання майже на 1,4 млн грн. 

 
СПОРТ

У липні водно-спортивну базу “Спартак” передано з державної у комунальну власність громади області. 

Зроблено розрахунки на виготовлення проектів для ремонту обласного яхт-клубу та бази “Спартак”. 

Надано стипендії в повному обсязі видатним спортсменам та їхнім тренерам (70 осіб). 

На навчально-тренувальні збори, проведення змагань, відрядження спортсменів та придбання обладнання витрачено близько 1,5 млн грн. 
 
 
ВЗАЄМОДІЯ З ГРОМАДСЬКІСТЮ

Саме в літку цього року створено громадську раду при ОДА та проведено три засідання. 

В області встановлено 78 меморіальних дошок та пам’ятних знаків на честь учасників АТО, відкрито 2 меморіальні комплекси, встановлено 11 пам’ятних знаків на честь захисників територіальної цілісності та незалежності України. 

Перейменовано 15 вулиць, 4 школам присвоєні імена загиблих учасників АТО, закладено 1 сквер на честь загиблого Героя, 11 змаганням та турнірам присвоєно ім'я учасників АТО, 1 спортивна команда учнів Новоодеської ЗОШ №1 названа честі загиблого учасника АТО Анатолія Новицького, установлено 2 меморіальні плити на честі загиблих учасників АТО, встановлено 3 обеліски загиблим учасникам АТО,  перейменовано перейменовано смт Кудрявцівку у смт Токарівка на честь загиблого учасника АТО В.Токаря, встановлено 1 Поклонний хрест «Захисникам України» на територій Свято-Миколаївського храму смт Казанка. 
 

ВИДАВНИЧА СФЕРА

В рамках обласної програми підтримки книговидання за рахунок коштів обласного бюджету влітку видано  4 книги місцевих авторів. Загальний наклад - 2825 примірників на суму 217 тис.грн:

- Книга «Завжди у бойовому строю» - присвячена 73-му Морському центру спеціальних операцій.
- Книга «Легендарные имена. Мозолевский Б.Н.» присвячений українському археологу і талановитому поету Борису Мозолевському.
- Книга «Легендарные имена. Богдановичи»
- Книга «Купальська містерія зеленого свята». 

Усі видані книги безкоштовно передадуть у всі бібліотеки області. 

Поза бюджетом - до Дня Незалежності України створено книгу “Воїни Світла Миколаївщини”. В ній зібрані імена та інформація про життєвий шлях 151 миколаївського Героя, що віддали своє життя, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.
 
 
ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ

Відповідно до Постанови Кабміну на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад на Миколаївську область виділено 90,6 млн грн субвенції з держбюджету. Протягом місяця фахівці ОДА проводили онлайн-наради з керівництвом ОТГ, особисті зустрічі та постійні консультації стосовно підготовки проектів. Наразі вже 16 ОТГ Миколаївської області отримали позитивні висновки щодо відповідності законодавству 92 проектних заявок на суму майже 70 млн грн. 

Направили до ЦВК звернення щодо призначення перших виборів в ОТГ: 
- Радсадівської сільської ради ОТГ та Радсадівського сільського голови.
- Володимирівської сільської ради ОТГ та Володимирського сільського голови.
- Арбузинської селищної ради ОТГ та Арбузинського селищного голови.
- Березанської селищної ради ОТГ та Березанського селищного голови. 
 
 
МОЛОДІЖНА ПОЛІТИКА

Проведена міжнародна патріотично-виховна акція для дітей та молоді "Нащадки вільних". Проект поданий облдержадміністрацією, «Українським Легіоном» та "Цивільним Корпусом "АЗОВ" виграла фінансування в розмірі 379 тис грн. Зібрали учасників з Черкаської, Кіровоградської, Київської, Чернігівської, Рівненської, Миколаївської областей та з республік Молдова і Литва. 

В Очакові проведено тренінг Програми «Молодіжний працівник» для всіх, хто працює з молоддю Миколаївщини. 

У Рибаківці  Березанського району  пройшов  молодіжний  фестиваль «Молодь - за Олімпійське майбутнє!». Понад 400 дітей взяли участь у спортивних естафетах під керівництвом видатних спортсменів.  

В Очаківському районі проведено регіональний та всеукраїнський етапи Міжнародної програми «Студентська Республіка».  

В Березанському районі пройшов Всеукраїнський пленер з питань активного громадянства, студентського самоврядування, фізичного виховання та здоров’я студентської молоді (учасники з 13 областей та 25 вишів України). 

Оголошено конкурс проектів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. 
 
 
ПІДПРИЄМНИЦТВО

В районних центрах області проводяться виїзні конференції для представників малого та середнього бізнесу - з питань компенсації відсотків за кредитами; освітні семінари, тренінги та вебінари для підприємців. 

Підписано меморандум про посилення співпраці між Миколаївською ОДА та ДК “Укроборонпром”. 
 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ПІДТРИМКА

Триває видача земельних ділянок для учасників АТО та членів їх сімей.

Влітку вручено 5 сертифікатів на квартир для миколаївських правоохоронців (Нацполіція та СБУ).

40 дітей загиблих та важкопоранених учасників АТО поїхали на тижневий відпочинок до Туреччини (поза бюджетом). 
 
Більше 300 учасників АТО та 580 членів їх сімей оздоровлено за кошти обласного бюджету (майже на 2,7 млн грн). 

Ще 3 млн грн з бюджетів різних рівнів витрачено на відпочинок і оздоровлення чорнобильців, учасників АТО, інвалідів загального захворювання. 

Майже півмільярда з бюджетів різних рівнів пішло на соціальні виплати (пільги та субсидії на оплату ЖКГ, допомога сім'ям із дітьми, малозабезпеченим, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам).