Підготовка Миколаївської області до опалювального сезону: готовність майже 90%

Підготовка Миколаївської області до опалювального сезону: готовність майже 90%

У четвер, 14 вересня, під керівництвом заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Валентина Гайдаржи відбулося засідання обласного штабу з питань підготовки до роботи  в опалювальному сезоні 2017/2018 року, розрахунків за природний газ та спожиті енергоносії.

На засіданні заслухано звіти і проблемні питання стосовно підготовки до опалювального сезону базових теплопостачальних підприємств «Миколаївоблтеплоенерго», ПАТ «Миколаївська ТЕЦ», а також інспекції Держенергонагляду у Миколаївській області. Підприємства підтвердили, що роботи ведуться згідно плану і заявили про майже 80-90% готовності до зимового періоду.

Валентин Гайдаржи надав доручення теплопостачальним підприємствам, у першу чергу, забезпечити термінове оформлення актів готовності до опалювального сезону. Також ПАТ «Миколаївгаз», у зв’язку з децентралізацією опалення у місті Первомайську і газифікацією мікрорайону у Снігурівці, доручено пришвидшити роботи пов’язані з газопостачанням.

Крім того, заслухано інформацію ТОВ «Миколаївгаз Збут» щодо стану укладання договірної роботи на постачання природного газу в наступному опалювальному сезоні, у тому числі за рахунок проведення державних закупівель. Звернено увагу присутніх заступників голів РДА та міських голів на особливості застосування Закону про здійснення закупівель природного газу.

Керівник Служби автомобільних доріг Миколаївщини Сергій Ткаченко доповів щодо готовності служби до зимового утримання доріг – заготівлі посипного матеріалу, підготовки спеціалізованої техніки.

Валентин Гайдаржи вчергове наголосив, що основне завдання служб – створення комфортних температурних умов для жителів Миколаївщини в опалювальний період, а також забезпечення вільного пересування дорогами області на час зимового сезону.