На Миколаївщині СБУ провела антитерористичні навчання за сприяння партнерів зі США

На Миколаївщині СБУ провела антитерористичні навчання за сприяння партнерів зі США

Протягом 7-15 вересня у кількох локаціях на території Миколаївщини проходили планові навчання Координаційної групи Антитерористичного центру при СБУ, які відбулися за підтримки Агентства із зменшення загрози Міністерства оборони США.

У тренуваннях, фінальна частина яких пройшла на низці об’єктів Южноукраїнського енергетичного комплексу, взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Нацполіції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, прикордонники, представники державної та місцевої влади, а також атомники.

Метою навчань стало підвищення рівня взаємодії учасників АТЦ при забезпеченні безпеки транспортування ядерного палива в нашу державу та його подальшої доставки до українських АЕС.

Згідно із планом тактико-спеціальних навчань учасники відпрацювали систему заходів протидії декільком іноземним диверсійно-розвідувальним групам, які планували вчинити терористичні акти в регіоні, зокрема захопити спецпотяг із ядерним паливом, вчинити вибухи на АЕС, об’єктах військової та критичної інфраструктури. Для попередження масштабних диверсій оперативним штабом було прийнято рішення про проведення штурму, у ході якого правоохоронці знешкодили умовних терористів, звільнили заручників, а також забезпечили трансфер палива до атомної електростанції.

На завершальному етапі навчань керівництво та учасники Координаційної групи АТЦ ретельно проаналізували кожну фазу проведення операції, всі підрозділи отримали чіткі алгоритми дій при можливих терористичних проявах на об’єктах критичної інфраструктури.