В новій миколаївській фехтувальній школі пройшло перше тренування

В новій миколаївській фехтувальній школі пройшло перше тренування

Як і обіцяв раніше губернатор Олексій Савченко, 12 грудня в новенькій миколаївській школі фехтування пройшло перше тренування. Спортсмени могли випробувати нові доріжки, оцінити якість світла. І спортсмени, і тренери залишились цілком задоволені. Хвалить нові модернізовані доріжки майстер спорту України, учасниця кубку світу з фехтування у Орлеані Олександра Мамонтова. Дівчина розповідає, що зал відповідає всім критеріям та міжнародним нормам.

Олександра Мамонтова

Важливо, що під доріжками є резинова підкладка. Це додає додаткової амортизації і дозволяє зберегти здоровими суглоби колін, - відзначає спортсменка.  

Наразі в залі зроблено 3 таких фехтувальних доріжки. Попереду мають відкрити ще 5.

Тепер з 8 доріжками в Миколаєві можуть приймати всеукраїнські та міжнародні змагання. - розповідає 1-й заступник губернатора В'ячеслав Бонь. 

На нове освітлення звернув увагу старший тренер СДЮШР з фехтування Ігор Рощин. Світло відповідає всім нормам та достатньо яскраве. В цій залі зможуть тренуватися спортсмени високої кваліфікації. Для спортсменів масових розрядів залишиться спортивна зала по вулиці Пушкінській. 

Повністю зробити фехтувальну залу пообіцяли вже в кінці грудня. Тоді ж і урочисто її відкрити. 

А вже 18 січня тут планують провести чемпіонат України з фехтування серед кадетів-шаблістів, а в лютому - чемпіонат України з фехтування серед юніорів (рапіра і шабля).