Николаевские нардепы на должность ректора «сухомлинки» поддержали Оксану Филатову

Николаевские нардепы на должность ректора «сухомлинки» поддержали Оксану Филатову

Два видных николаевских нардепа — Тарас Креминь и Андрей Вадатурский — призвали голосовать за Оксану Филатову во время выборов на должность ректора Николаевского национального университета им. В. А. Сухомлинского. Об этом они сообщили на своих страницах в сети «Фейсбук».

Так, народный депутат Тарас Креминь, который в первом туре занял третье место, решил поддержать Филатову и призвал голосовать именно за нее.

«Публічно звертаюся до своїх колег, студентів та співробітників МНУ імені В.Сухомлинського підтримати у ІІ турі виборів на посаду ректора доктора філологічних наук, професора, завкафедри української мови та літератури Оксану Степанівну Філатову. Це - єдиний шанс для нашого університету уникнути управлінського хаосу, адміністративного тиску, корупційних скандалів, фіктивних показників, завуальованої маргіналізації педагогічної освіти, інакше - падіння у прірву», - написал нардеп.

По словам Креминя, Филатова в должности ректора стабилизирует развитие, восстановит профильную деятельность, сделает конкурентным высшее образование на юге Украины.

Андрей Вадатурский, в свою очередь, поблагодарил Валерия Будака за проделанную работу и то, что он «сохранил» университет. Однако дальнейшее развитие учебного заведения видит под новым началом.

«Зазначу, що питання не в банальній зміні одного обличчя на інше, ні. В програмі Оксани Філатової насправді є реальні та конструктивні пункти – створення наглядової ради, розмежування функцій ректора та вченої ради, залучення інвестицій і грантів. І тільки спільна робота, постійне самовдосконалення та втілення нових ідей може принести бажаний результат», - написал нардеп.

Напомним, что в первом туре выбора ректора победило два кандидата: действующий ректор Валерий Будак и профессор Оксана Филатова. Следующий тур будет проводиться 23 мая.