«Я вважаю, що це класна подія», - губернатор Савченко підтримав націоналізацію «Приватбанку»

«Я вважаю, що це класна подія», - губернатор Савченко підтримав націоналізацію «Приватбанку»

Держава давно мала націоналізувати "Приватбанк", вважає губернатор Миколаївської області Олексій Савченко. Таку заяву він зробив на засіданні регіонального бізнес-форуму.

О.С.: Я не проти великого чи малого бізнесу. Але сьогодні є банківська монополія. А так не повинно бути. 

Губернатор заспокоїв миколаївців, запевнивши, що "Приватбанк" працює у штатному режимі, а ажіотаж навколо нього накручується штучно. І саме те, що багато людей кинулись знімати гроші зі своїх рахунків, створило такий колапс. Тому Олексій Савченко попрохав не панікувати.

О.С.: Я вважаю, що це класна подія, я вважаю, що Президент є відповідальною особою, я вважаю, що сьогодні влада взяла на себе відповідальність. Я не хочу вдаватися в деякі питання чи когось засуджувати, але хочу наголосити, що це саме ми створюємо паніку. Саме ми робимо таку ситуацію. Є певний час, є певний механізм, є певні питання. Казати сьогодні про блокування юридичних чи фізичних осіб - це не відповідає реальності. І треба мораторій ввести. Я за те, щоб ввели мораторій по вкладах і по рахунках. І це вірно. І це нам допоможе сьогодні. І це ми вже проходили не раз.