ЖКП «Бриз» повідомляє мешканців Заводського району про проведення конкурсу з вибору управляючої компанії

ЖКП «Бриз» повідомляє мешканців Заводського району про проведення конкурсу з вибору управляючої компанії

4 грудня 2018 року в Миколаєві відбудеться конкурс з обрання управляючої компанії, яка буде надавати послуги з управління житловими будинками по Заводському району. Про це повідомляє ЖКП ММР «Бриз».

В той же час, відповідно до Закону України  «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»  від 14.05.15 року № 417-VIII, мешканці района можуть самостійно обрати управляючу компанію шляхом проведення загальних зборів співвласників житлового будинку в порядку передбаченою ст. 10 зазначеного закону:

«… До повноважень зборів співвласників належить прийняття рішень з усіх питань управління багатоквартирним будинком, у тому числі про:

…2) визначення управителя та його відкликання, затвердження та зміну умов договору з управителем;

3) обрання уповноваженої особи (осіб) співвласників під час укладання, внесення змін та розірвання договору з управителем, здійснення контролю за його виконанням;

4) визначення повноважень управителя щодо управління багатоквартирним будинком;…».

Рішення зборів співвласників оформляється протоколом, який підписується усіма співвласниками (їх представниками), які взяли участь у зборах, кожен з яких ставить підпис під відповідним варіантом голосування ("за", "проти", "утримався"), за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики.

У протоколі обов’язково зазначається така інформація про співвласників (їх представників), які взяли участь у зборах співвласників: прізвище, ім’я, по батькові співвласника, документ, що підтверджує право власності на квартиру або нежитлове приміщення, номер квартири або нежитлового приміщення, загальна площа квартири або нежитлового приміщення, документ, що надає повноваження на голосування від імені співвласника (для представника).

Рішення вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за них проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку. Рішення по затвердженню тарифу  вважається прийнятим, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 75 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку.

«Ще раз наголошуємо, ви маєте право, до проведення конкурсу з обрання управляючої компанії самостійно вирішити питання, яка управляюча компанія буде обслуговувати ваш житловий будинок», - відзначають у ЖКП ММР «Бриз».