«Перша хвилина миру»: у Миколаєві вшановували загиблих у війнах живою музикою і чуттєвими піснями

«Перша хвилина миру»: у Миколаєві вшановували загиблих у війнах живою музикою і чуттєвими піснями

В середу, 8 травня, в День пам’яті та примирення в Миколаєві відбулась акція «Перша хвилина миру», в ході якої біля Обласного будинку культури місцеві колективи грали для жителів міста військові пісні часів Другої світової війни та інші композиції. Про це розповідає кореспондент СВІДОК.info.

Всеукраїнська акція «Перша хвилина миру» – щорічна акція, яку вперше провели 8-го травня 2014 року. Подія приурочена до дати підписання акту про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини, після чого в Європі, нарешті, запанував мир. Під час цієї акції традиційно проводять врочистості пам'яті ветеранів Другої світової війни, воїнів АТО та ООС.

Так, сьогодні на площі біля будинку культури розмістилися два колективи живої музики Миколаївського коледжу культури і мистецтв – духовий та інструментальний. Кожен з них виконував різні музичні мотиви: від пісень часів Другої світової до козацьких та навіть класичних європейських композицій.

Поглянути на це дійство зібралось декілька сотень миколаївців, які охоче слухали, фотографували, іноді танцювали та навіть підспівували музикантам. Більшість глядачів комфортно розмістились біля фонтану, приємна прохолода якого тамувала яскраве весняне сонце.

ФОТО: