«Под ситцевим небом», - в Миколаєві презентували дебютну книгу Надії Кузьменко

«Под ситцевим небом», - в Миколаєві презентували дебютну книгу Надії Кузьменко

Перша книга для автора-початківця - одна з найважливіших. Це хороший шанс заявити про себе в літературному світі з одного боку. З іншого - це великий ризик зіпсувати собі ім'я. Тому багато хто з письменників, і не поспішає з виданням книги зважуючи кожен свій текст. Для молодого автора це, вочевидь, складний та відповідальний крок.

Але незважаючи на складність цього вибору - "друкуватись чи не друкуватись?", Надія Кузьменко - молода миколаївська авторка, ризикнула. Її дебютну книгу «Под ситцевим небом» презентували в бібліотеці ім. Гмирьова.

Багато в чому на цей крок вона наважилась завдяки підтримці як своїх батьків, які до речі так само були присутні на презентації, друзів і найголовніше - своїх університетських викладачів. Серед них Надія відзначила професора МНУ ім. В.О. Сухомлинського Володимира Гладишева та декана факультету Видавнича справа та редагування Світлану Гузенко. Власне з улюбленого вірша Володимра Гладишева молода авторка і почала свою презентацію.

Рядом сидело мое антитело

Без дела, не смело

задела тебя.

Прошлые чувства я обведу мелом,

какое мне дело до этих ребят?

На деякі тексти Надії вже встигли написали музику її друзі.

Були спроби у Надії ходити вчитись до відомого миколаївського критика Михалка Скаліцкого. Щоправда, як розповів журналістам СВІДОК.info сам Михалко, провчилась вона не довго і дівчині непогано було би відновити свої уроки, адже вчитись молодій авторці ще треба багато. Тому, на думку Михалка Скаліцкі, з виданням книги Надія Кузьменко, все таки поспішила.

Олег Дорош