На Кінбурській косі обладнали мостові переходи, щоб зберегти фауну та пляж від знищення туристами

На Кінбурській косі обладнали мостові переходи, щоб зберегти фауну та пляж від знищення туристами

На території національного природного парку «Білобережжя Святослава» на Кінбурнській стрілці встановили нове інфраструктурне обладнання – перехідні містки та дощаті переходи від акваторії Дніпро-Бузького лиману до пляжної зони Чорноморського узбережжя. Про це повідомив в ефірі UA: Українське радіо Миколаїв голова Регіональної чорноморської мережі громадських організацій, директор регіонального-ландшафтного парку «Тилігульський» Олег Деркач, повідомляє СВІДОК.info.

Містки та переходи захищатимуть від витоптування рослини-піскозакріплювачі та збережуть від поглинання морем під час осінньо-зимових штормів частини пляжів.

- На узбережжі Кінбурської коси можна спостерігати пересування джипів, люди не розуміють, що пісчані береги, дуже уразливі, вони збергіають територію від поглинання морськими хвилями. Він закріплений природною рослинністю специфічною - миколайчики приморські, колосняк Чорноморський - вони закірплюють берег... Якщо люди влаштовують намети, зупинки авто, волейбольні майданчики - це приводить до того що руйнуємо пісчаний вал, берег і рано чи пізно море руйнує територію, - пояснив проблему Олег Деркач. 

Переходи зроблені з дерева і оброблені спеціальним маслом, яке відштовхує вологу.

Все це відбулося завдяки реалізації проекту «Облаштування логістичної інфраструктури рекреаційної ділянки «Кінбурнська Стрілка» в рамках «Програми екологічних громадських ініціатив для Сходу і Заходу України, фаза 2», який реалізується Західноукраїнським ресурсним центром спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, - розповіла виданню Оchakiv.info Світлана Тарабан, начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреаційного благоустрою НПП «Білобережжя Святослава». Все це вдалося зробити завдяки дружній та активній роботі працівників парку, волонтерів, членів громадських організацій «Кінбурн» та «Джерело».