Військові, держслужбовці, лікарі - в Миколаєві до Дня незалежності традиційно відзначили кращих представників різних галузей

Військові, держслужбовці, лікарі - в Миколаєві до Дня незалежності традиційно відзначили кращих представників різних галузей

Напередодні Дня незалежності та в День Прапора України, 23 серпня, в Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії відбулись урочисті збори, на яких традиційно відзначили представників різних галузей Миколаївщини, інформує кореспондент СВІДОК.info.

Всього почесними грамотами, відзнаками, орденами нагородили близько 45 військових, лікарів, рятувальників, держслужбовців і навіть школярів.

В.о. голови миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі зазначив, що Україна заплатила велику ціну за свою незалежність. Лише в Миколаївській області 172 воїни віддали своє життя, аби ця незалежність відбулась.

- Ми довели світу, що Україна відбулась як суверенна держава. Вона здатна утверджувати демократичні цінності, відстоювати свій суверенітет і державні, територіальні цінності.

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко відзначила, що люди, яких традиційно нагороджують до цього дня, роблять великий вклад у майбутнє України. Кожен на своєму рубежі.

- Традиційно цього дня ми відзначаємо тих людей, які кожного дня своєю працею роблять багато для розвитку нашої країни. Ці люди,  кожного дня роблять Україну квітучою. Зі святом вас, українці, - привітала Вікторія Москаленко.

Міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив, що любов до країни починається з найменших кроків, які робить кожен громадянин.

- Кожен з нас повинен гарно робити свою роботу. Священик свою, мер свою, кожен з нас  - свою. І коли кожен з нас буде робити гарно свою роботу - впевнений, ми відчуємо себе дійсно незалежними. Незалежними від інших і в першу чергу духовно. Незалежність починається не з великої кар'єри політиків чи спортсменів, а з маленької справи - сміття, яке викинуте до урни, а не кинуте під ноги, з домашньої роботи, яку потрібно робити правильно до школи, а також з того, щоби відповідати в своєму житті, на твоїй вулиці і в твоїй країні.

Також під час урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх загиблих в українсько-російській війні на Сході України.

Після нагородження актори Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії влаштували для гостей свята невелику концертну програму, насичену як аутентичними так і сучасними, естрадними українськими композиціями, а також хореографічними дивертисментами.