В Миколаєві презентували пісню «Моя Україна» авторства відомого миколаївського журналіста Сергія Розумяка

В Миколаєві презентували пісню «Моя Україна» авторства відомого миколаївського журналіста Сергія Розумяка

На сцені де базується Миколаївська обласна філармонія - у палаці Будівельників у мікрорайоні Сухий Фонтан відбулась презентація нової пісні миколаївського журналіста, спортсмена та автора Сергія Розумяка - «Моя Україна» , - інформує СВІДОК.info. Інтерв'ю з автором з'явилось в ефірі UA: Українське радіо Миколаїв де Сергій Розумяк розповів як народжувалась пісня.

А почалось ще в 2004 році під час Помаранчевої революці, - розповідає Сергій Розумяк.

    - Передісторія цієї пісні: років 15 тому я написав вірш "Моя Україна", який публікувався в газеті "Южная правда" та журналі "Горожанин". 2004 рік - це були бурхливі події в країні- "Помаранчевий майдан", я туди поїхав і взяв із собою журнал "Горожанин" з цим віршем. Я показав його людям, які були на Майдані. І цей вірш Микола Томенко - ведучий майдану, зачитав цього вірша зі сцени Майдану. Ми тоді блокували Кабінет Міністрів України. Ми разом з Святославом Вакарчуком робили це разом в одному ряду. Там я з ним і познайомився. І потім, коли цей вірш прозвучав мене позвали туди.

Тоді  цей вірш став дуже популярним ірозійшовся по всьому майдану в розмірі 10 тис. копій. Мені треба було вирізати цей вірш з журналу, щоби його відксерили, - розповідає Сергій Розумяк.

     - Я просто написав вірш єднання нашої країни. Там немає ніякої політики, я  його написав від душі, тому,  що ми її любимо, тому що ми тут живемо.

Після Майдану цей вірш поклали на музику. Його теж виконкували вокалісти Миколаївської філармонії. Але саме зараз Сергій Розумяк вирішив вірш пеперобити, адаптувати під сучасні умови. І от оновлену пісню «Моя Україна» виконує вокаліст філармонії Віталій Коваленко.

    - Треба мати українське сердце, українську душу і ми живемо в країні яку ми можемо втратити. Розумієте?, - Ділиться своїми емоціями Сергій Розумяк.

Чоловік переконаний, що миколаївці мають бути об'єднані патріотизмом, любов'ю до своєї країни і міста. А творчість в цьому допомагає.