Активісти «Концерту для Землі» прибрали занедбаний дендропарк «Дружба»

Активісти «Концерту для Землі» прибрали занедбаний дендропарк «Дружба»

Активісти екологічної організації "Концерт для Землі" продовжують серію суботників в Миколаєві. Цього разу прибирали в парку "Дружба" поблизу відомого багатьом миколаївцям дубу. До суботнику долучились і студенти "Української академії лідерства". 

Зважаючи на віддаленість цього місця від міста, недбайливі мешканці Миколаєва створили справжній смітник з прекрасного парку, який досі можна відродити і створити з нього справжню родзинку привабливу для миколаївців та туристів. В унікальному місці, де ростуть безліч рідкісних видів рослин, організувалося відразу декілька стихійних звалищ. Звозять сюди в посадку відходи і найближчі крупні торговельні центри. До речі парк вже давно почав перетворюватись в смітник і цього вперто не помічає і нічого не робить адміністрація Корабельного району до якого належить ця територія. Таких грандіозних масштабів засмічення не очікували навіть активісти. Деякі звалища, сягають понад метр в глибину. Повністю їх очистити їх можна лише за допомоги екскаватору. 

Але вони зробили все від себе можливе і очистили майже всю територію дендропарку. Про ті стихійні звалища, які не можливо було очистити з технічних причин повідомили в адміністрацію Корабельного району. Та от чи буде якась реакція на це - велике питання Адже весь цей час на наявність в парку сміттєзвалища просто закривали очі. Все зібране сміття пообіцяли вивезти ТОВ "Миколаївзеленгосп". 

Суботник завершився невеличким пікніком з чаєм та печивом, який вже став традиційним і який активісти "Концерту для Землі" влаштовують щоразу після прибирання. 

Олег Дорош

Читайте по темі: 

Покинутий і непотрібний. Чи є майбутнє у парку "Дружба"?

Активісти підозрюють мережу магазинів "Ракушка" в організації стихійного звалища

Без пафосу і власними силами. Як звичайні миколаївці вийшли на перший весняний суботник