Фотовиставка та урочиста хода. Як в Миколаєві відзначали день боротьби із сепаратизмом

Фотовиставка та урочиста хода. Як в Миколаєві відзначали день боротьби із сепаратизмом

До дня боротьби із сепаратизмом, який відзначається в Миколаєві 7 квітня в холі Миколаївської облдержадміністрації пройшла фотовиставка присвячена буремним подіям, які вирували в Миколаєві в 2014 році. 

7 квітня 2014 року сепаратисти з миколаївського "антимайдану" намагались взяти штурмом ОДА. Штурм вдалося відбити. Натомість місцева самооборона та низка патріотичних організацій вечором ліквідували наметове містечко "антимайдану". Таким чином цей день став днем перемоги миколаївських патріотів над сепаратизмом у місті. 

На фотовиставці роботи інтернет-видання "Преступности Нет" та фотографа інтернет-видання «NikLife» Євгена Гомонюка. Все це - події та миттєвості тої неспокійної зими-весни 2014 року, коли Миколаїв стояв за крок від повторення долі Донецька та Луганська. Розігнавши місцевих сепаратистів миколаївські патріоти таким чином просто врятували місто, - розповідає один з учасників тих активних подій голова штабу Національного Корпусу в Миколаєві Ілля Зелінський. 

Ілля Зелінський

І.З.: Всі ці сепаратистські рухи почались саме з ОДА. Зі скандальних заяв. Ви бачили який розкол в суспільстві розпочався. При тому що відносно спокійне місто було. І біди ніякої не мало статися. Ми хотіли в першу чергу нагадати до чого ці заяви приводять. Що власне відбувається коли суспільство розділяють. 

Вже після фотовиставки поблизу місця де відбувався миколаївський майдан забрались об'єднані патріотичні сили, щоби відзначити той день, коли сепаратизм в Миколаєві був подоланий. Люди ділилися спогадами і спілкувалися. Адже для учасників миколаївського майдану вже стало давно доброю традицією зустрічатись і спілкуватись в своєму тісному колі, де всі перевірені друзі. Миколаївський майдан вже давно став своєрідною великою родиною.

Після невеличкого мітингу хода патріотичних сил рушила Соборною вулицею. 

 Олег Дорош