Депутати Миколаївської міськради перерозподілили майже 34 мільйони гривень бюджету

Депутати Миколаївської міськради перерозподілили майже 34 мільйони гривень бюджету

Сьогодні, 9 червня, відбувається засідання позачергової п'ятої сесії Миколаївської міськради.

Одним з найбільш вагомих питань, які були внесені до порядку денного, був проект рішення про перерозподіл бюджету в сумі 33,9 мільйона гривень. Нагадаємо, що на минулому засіданні 21 травня питання не було прийнято.

Відзначимо, що розбіжності виникли вже в ході обговорення порядку денного. Зокрема, Владислав Чайка просив зняти проект рішення з порядку і перенести на наступне засідання, оскільки депутати нібито не встигли ознайомитися з правками.

Вже в ході обговорення питання Олена Кисельова відзначила, що фракція «ЄС» буде голосувати за проект рішення, так як там враховані пропозиції по будинкам сімейного типу. Однак у неї теж були претензії до підготовки проекту рішення. За словами Кисельової, раніше всі комісії брали участь в обговоренні правок. Зараз же про багато речей дізнаються вже в сесійній залі.

Депутат запропонувала, щоб в майбутньому всі зміни до бюджету розглядалися на всіх комісіях міськради.

Дані ініціативи підтримав і депутат Артем Іллюк. Він додав, що фракція ОПЗЖ не голосуватиме за проект рішення з ряду причин. Найголовніша - це невнесення поправки про муніципальні надбавки для медпрацівників.

На це мер зазначив, що в проекті рішення є допомога стоматологічній поліклініці, так як там існують проблеми з фінансуванням від НСЗУ - чим це не допомога медикам.

Дмитро Січко запропонував включити в проект рішення виділення 300 тисяч на експертизу гімназії №2. Сєнкевич відзначив, що поправку внесуть і додав, що в ході робіт по ремонту гімназії учні будуть переведені в інше приміщення.

Сергій Танасов закликав колег підтримати проект рішення, так як відмова від голосування - це дія проти громади. Але при цьому він зазначив, що частка правди в словах депутатів є. Тому він попросив до наступної сесії через місяць підготувати хоч приблизні прогнози на бюджет вже наступного року.

У підсумку проект рішення після ще ряду виступів винесли на голосування з умовою доопрацювання в п'ятиденний термін на бюджетній комісії з правкою депутата Січко.

«За» виступили 29 депутатів з 44 присутніх - питання було прийнято.