Миколаївські десантники розпочинають комплексне навчання під керівництвом міжнародних інструкторів

Миколаївські десантники розпочинають комплексне навчання під керівництвом міжнародних інструкторів

Сьогодні, 22 квітня 2017 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині відбулася церемонія відкриття чергового етапу багатонаціонального тренування підрозділів Збройних Сил України у рамках «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна». Комплексне навчання проходитиме батальйон окремої десантно-штурмової бригади м.Миколаєва. Про це повідомляє прес-служба 79 бригади.

Протягом наступних двох місяців військовослужбовці бригади, залучені до проведення тактичних навчань – учасники АТО, найбільш досвідчені і навчені воїни, удосконалять свої вміння та навички з тактики ведення ближнього бою, вогневої підготовки, водіння та стрільби з бойових машин, військової топографії, мінної безпеки. У якості інструкторів – військовослужбовці Збройних Сил США, Канади, Великої Британії, Данії, Польщі та Литви, які мають актуальний досвід участі у миротворчих операціях в усьому світі.

Миколаївські десантники, залучені до участі у комплексних навчаннях, проживають у облаштованому наметовому містечку на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Харчування та побутове обслуговування особового складу проводиться за стандартами оборонних відомств країн-партнерів. Зокрема, військовослужбовці бригади вже діляться позитивними враженнями і відгуками від організації харчування, лазневого та прального обслуговування.

На церемонію відкриття навчань прибув особовий склад батальйону, представники «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» та Навчального центру підготовки підрозділів. Після урочистого підняття Державного Прапора та виконання Національного гімну України, гості церемонії звернулися з напутнім словом до учасників навчань.

Начальник «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» полковник Девід ДЖОРДАН привітав присутніх і висловив сподівання, що навчання пройдуть дуже насичено: «Попри те, що ми із вами з різних куточків світу, наші підрозділи мають схожу історію… Краще вчитися на своїх помилках на навчальній ділянці, аніж на полі бою. Наші партнери та союзники працюватимуть спільно і тренуватимуть цей батальйон до найвищого рівня готовності. Наш обмін досвідом, безперечно, зміцнить наші Збройні Сили. Це зробить наші країни сильнішими, а наш світ – більш безпечним та мирним», – переконаний полковник Девід ДЖОРДАН.

Командир 1 піхотного батальйону 179 піхотної бригади підполковник Колбі ВАЄТ високо оцінив досвід миколаївських десантників. «Ці навчання будуть корисними і для нас, ми теж хочемо вчитися! За останні декілька днів я вже встиг зауважити, що все, що ви робите – чи маршируєте, чи займаєтесь фізичною підготовкою, ви показуєте себе як справжні професійні військові. Я з нетерпінням чекаю на нашу співпрацю під час цих навчань».

Командир бригади полковник Валерій КУРАЧ звернувся до своїх підопічних: «…Переконаний, що ви будете хорошими учнями і з вдячністю приймете досвід, навички та знання від наших партнерів. Будьте максимально зосередженими та уважними, запам’ятовуйте все і доведіть, що ви дійсно гідні проходити навчання у числі кращих воїнів бригади…».

Начальник Навчального центру підготовки підрозділів підполковник Павло РОЖКО побажав успіхів учасникам змагань «Проведення даної підготовки стане стане тією великою частиною програми всебічної допомоги, яка дасть можливість нашій країні вистояти в боротьбі за демократичні цінності та свободу. Ми високо цінуємо професіоналізм та бойовий досвід військових фахівців Збройних сил країн-партнерів, які пройшли випробування у ході багатьох операцій з підтримання миру та безпеки в світі» - наголосив підполковник Павло РОЖКО.

Навчання, розраховані на двомісячний термін, сплановані на високому методичному рівні і повністю забезпечені необхідною кількістю боєприпасів, засобів імітації, мішеневим обладнанням та паливно-мастильними матеріалами. Заняття будуть проведені на сучасних обладнаних полігонних точках відповідно до теми занять і проходитимуть за принципом поступовості – від малого до більшого, спочатку індивідуальна підготовка за участю іноземних інструкторів, потім заняття у складі відділень, взводів, проведення стрільб підрозділів, ротні тактичні навчання. Вже сьогодні було проведені перші настановчі заняття – доведення правил техніки безпеки під час навчань.