В Миколаєві наполягають на інвентаризації дерев і «профільній» програмі

В Миколаєві наполягають на інвентаризації дерев і «профільній» програмі

У Миколаєві наполягають на прийнятті цільової програми з поводження і догляду за зеленими насадженнями міста з метою їх збереження та примноження.

Про це стало відомо в ході чергового засідання депутатської комісії з «земельних» питань, передає кореспондент СВІДОК.info.

Зокрема, на комісію звернулися представники організації «Місто сонця». За їх словами, в Миколаєві складається сумна ситуація з обслуговуванням зелених зон, кронування та т. д.

«Варварська обрізка і знищення дерев погіршують екологічний стан в місті і погіршують життя людей. За твердженням директора департаменту житлово-комунального господарства, через обмежене фінансування і відсутність фахівців проводити інвентаризацію на вулицях і прибудинкових територіях не є можливим», - зачитала текст звернення голова комісії Олена Нестеренко.

Незважаючи на це, відомство оголосило тендер на корчування пнів і прибирання аварійних дерев на суму 7,8 млн. грн. Екологи вважають - такі витрати неприпустимі і наполягають на скасуванні тендера до проведення інвентаризації та обліку зелених насаджень, а також розробці профільної програми.

«Багато хто бачить, що часто відбувається обрізка, що фактично залишається стовбур дерева. Останній тому приклад - знищення дерев на вул. Андрєєва-Палагнюка уздовж трампарку. Це було зроблено за рішенням балансоутримувача. Я звернулася до Держекоінспекції та причина того, що нікого не можна притягнути за пошкодження зелених насаджень в тому, що немає інвентаризації дерев в місті», - повідомила представник організації.

Попередні програми морально застаріли і потребують нової розробки.

Після тривалих обговорень було прийнято рішення звернутися до Департаменту ЖКГ, щоб дізнатися стан готовності програми по догляду за зеленими насадженнями міста.