У Миколаївській ОДА обговорили створення нової дорожньої карти області

У Миколаївській ОДА обговорили створення нової дорожньої карти області

28 квітня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Валентина Гайдаржи відбулася нарада щодо організації пасажирських перевезень, повідомляє прес-служба ОДА.

У засіданні взяли участь представники фірм-перевізників, що працюють на території Миколаївщини, фахівці управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області,  ГУ Національної поліції та управління патрульної поліції м. Миколаєва.

Під час наради було піднято питання можливої реорганізації маршрутної мережі Миколаївщини у зв’язку із функціонуванням ОТГ та створення нової дорожньої карти області.

«Ми повинні організувати нашу роботу так, щоб, перш за все, було зручно і комфортно пасажирам. І наступне – перевізники були зацікавлені у виконанні всіх договірних відносин. А це можливе тоді, коли маршрути є рентабельними. Хочу, щоб найближчим часом ми з вами перейшли від слів до виконання справ. Ми повинні для себе відпрацювати дорожню карту – що і від кого залежить, і в які терміни ми збираємося реалізувати», - відзначив Валентин Гайдаржи.

Також учасники розглянули проблему існування нелегальних перевізників. Окрему увагу приділили питанню дотримання водіями на міських та міжміських маршрутах правил безпеки під час сезонної роботи перевізників, у тому числі організації нерегулярних перевезень відпочиваючих та дітей.

Фахівці поліції акцентували увагу перевізників на необхідності проведення профілактичних бесід із водіями задля забезпечення безпеки пасажирів та дотримання ними Правил дорожнього руху. Вони також звернули увагу на технічний стан  транспортних засобів.

Крім цього, Валентин Гайдаржи звернувся до представників поліції та Укртрансбезпеки з проханням щомісяця надавати до облдержадміністрації інформацію про кількість порушень підприємствами-перевізники області, починаючи від технічного стану автомобілів до розмов по телефону.

«Я хочу, щоб кожен виконував свої обов’язки і забезпечував безпечний проїзд. І щоб в подальшому ми за планом виконували ті завдання, які сьогодні поставили перед собою», - підсумував Валентин Гайдаржи.