У Миколаєві влада продовжуватиме контролювати діяльність «Екотрансу»

У Миколаєві влада продовжуватиме контролювати діяльність «Екотрансу»

ekotrans экотранс

Фото: zelinskyi_bg

Миколаївська облдержадміністрація буде продовжувати тримати на контролі питання роботи підприємства «Екотранс» на Намиві. Про це повідомив голова МОДА Віталій Кім під час свого річного звіту перед громадськістю.

Віталій Кім зазначив, що МОДА буде контролювати кількість викидів по цьому заводу, але підприємство і без цього, за його словами, пішло назустріч мешканцям.

«Так, буде продовження зі сторони влади. Так, ми будемо вимагати всі процедури проходження ОВД і будемо контролювати щодо викидів по цьому заводу. Ми і надалі будемо таким законним шляхом вимагати у бізнесу, щоб він не порушував права інших людей».

«Але я вважаю, що за цей рік зроблено багато, вони реально допомагають – витратили 36 мільйонів на фільтра – раніше такого не було», – зазначив голова МОДА.

Також Віталій Кім зауважив, що підприємство «Екотранс» надало усі необхідні документи, які підтверджують, що на заводі встановлені очищаючі фільтри за 36 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що на діяльність «Екотрансу» почали надходити скарги від місцевих жителів через викиди у повітря та шум зі сторони заводу. Після резонансу, акцій протесту та виступи депутатів, підприємство на деякий час зупинило діяльність, а керівництво повідомило про модернізацію фільтруючих систем. Проте навіть після заявленої модернізації місцеві мешканці продовжують скаржитись на роботу підприємства.

Також читайте: