Внаслідок бійки з «афганцями» затримали 9 осіб

Внаслідок бійки з «афганцями» затримали 9 осіб

У результаті групового конфлікту у Миколаєві затримали дев’ятеро осіб. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

На спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що в офісі «Української спілки ветеранів Афганістану Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу» по вул. Нікольській відбувається бійка. З пояснень учасників інциденту, група представників декількох громадських об’єднань прийшли до офісу Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів нібито для того, щоб обговорити з ветеранами Афганістану ситуацію, внаслідок якої сталась сутичка між ними 09 травня на головній площі міста. Під час спілкування представники громадських об’єднань звернули увагу на наявність в приміщенні символіки, яка, на їх думку, належить до забороненої Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», через що і розпочалась бійка.


На місце події прибули правоохоронці, які, локалізувавши протиправні дії, для з’ясування обставин інциденту та ступеню провини учасників, доставили до Центрального відділу поліції дев’ятеро осіб.
До лікарів за медичною допомогою звернулись четверо членів Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів у яких зафіксовані тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.


Працівники поліції наразі проводять першочергові слідчі дії, направлені на повне та всебічне документування правопорушення. Опитані свідки конфлікту, його учасники, проведений огляд місця події та вилучені речові докази.

Інформація про скоєне внесена до журналу Єдиного обліку, вирішується питання про кваліфікацію події, попередньо, за ознаками ч.1 ст.125 «Умисне легке тілесне ушкодження» та ч.1 ст.122 «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження» КК України.

Після отримання висновків спеціалістів стосовно ступеню тяжкості отриманих постраждалими тілесних ушкодження будуть прийняті остаточні рішення щодо кваліфікації правопорушення. Встановлюються обставини конфлікту, сума завданих збитків та інші громадяни, які були учасниками бійки.