Первомайські парафіяни звернули про створення автокефалії від Московського патріархату

Первомайські парафіяни звернули про створення автокефалії від Московського патріархату

Прихожани церкви Святого Архистратига Михаїла у м. Первомайськ на Миколаївщини звернулися до Блаженнішого митрополита Онуфрія про створення автокефалії від Московського патріархату.

Відеозвернення опубліковано на сторінці Архистратига Михаїла.

«Ваше блаженне благословення. До вас звертається громада Української православної церкви Святого Архистратига Михаїла м. Первомайськ Вознесенської єпархії. Ваше блаженство, останні роки наша громада зберігала чистоту православної віри. Протягом всіх цих років ми розуміли про важливість молитовного єднання з російською православною церквою і тим самим з усім православним світом», - промовив протеірей Роман Михайлюк.

Проте 24 лютого російська федерація без оголошення війни напала на територію України.

«Вони знищують наші міста та села, катують наших людей та дітей. Жодного разу за час війни ми не почули слів засудження цієї братовбивчої війни на території нашої незалежної України ні від духовенства, ні від російського народу, а також від патріарха московського», - промовили члени громади.

Основне прохання парафіян у зверненні - можливість отримання УПЦ статусу автокефальної церкви з настоятелем – митрополитом Онуфрієм.

«Ми прагнемо стати національною церквою українського народу по прикладу інших народів: Польші, Грузії, Чехії», - резюмумвав протеірей Роман Михайлюк.

Нагадаємо, що Вознесенська та Первомайська єпархія Української православної церкви провели збори, на яких було прийнято низку важливих питань. Згідно з опублікованими документами, на зборах було прийнято рішення засудити агресію російської федерації, яка розпочала війну з Україною, бомбардує храми та монастирі, житлові будинки, школи, лікарні.

Крім того, було підтримано наміри на отримання автокефалії Української православної церкви.