В ОВА запевнили, що Миколаївщина не має проблем із забезпеченням медичними кадрами

В ОВА запевнили, що Миколаївщина не має проблем із забезпеченням медичними кадрами

Станом на 18 травня фахівців, які здійснюють спеціалізовану допомогу, хірургів, анестезіологів, реаніматологів, онкологів та лікарів інших направлень вистачає в медичних закладах області.
 
Про це кореспондентам Суспільне Миколаїв розповів заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров.
«Жодний лікарняний заклад не був закритим, всі працюють в штатному режимі, враховуючи обстріли, повітряну тривогу», — сказав Юрій Гранатуров.
Як він зазначив, багато медичних закладів у Миколаєві перевели на систему воєнного медичного обслуговування, тобто станом на 18 травня вони є шпиталями.
«Усі лікарні, які раніше були районними, і лікарні всіх інших рівнів працюють стабільно: в них є все необхідне для того, щоб надавати будь-яку медичну допомогу будь-кому: від малечі до людини поважного віку, у тому числі й для поранених», — сказав Юрій Гранатуров.
За його словами попри пошкодження будівлі після обстрілу 19 квітня Баштанська багатопрофільна лікарня продовжує працювати у штатному режимі. Зі Снігурівською міською лікарнею, зі слів Гранатурова, обласна військова адміністрація періодично підтримує контакт.
«Коли є зв'язок і є якісь у військових домовленості, то ми надсилаємо гуманітарні вантажі: ліки всіх типів та й іншу допомогу. Але це не постійно, на жаль. За першої ж можливості ми будемо їм допомагати, як допомагали і Херсону, і всім нашим співвітчизникам, які цього потребують», — сказав Юрій Гранатуров.
Нагадаємо, що з початку російського вторгнення на Миколаївщині частково або повністю пошкоджено 31 медичний заклад.