В Миколаєві «МрійДій» передали на потреби армії 5 мікроавтобусів

В Миколаєві «МрійДій» передали на потреби армії 5 мікроавтобусів

Бізнес-платформа «МрійДій» передала Миколаївській областній війсковій адміністрації 5 мікроавтобусів на потреби військових частин та для забезпечення гуманітарних питань.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

«МрійДій» передає транспорт війсковій адміністрації, яка буде розподіляти їх по частинах. Один з бусів буде гуманітарним і буде розвозити продукту по місту. Всі інші підуть до військових частин», — коментує лідер організації Максим Бревда.

За словами Бревди, частину коштів на придбання автомобілів забезпечила безпосередньо їхня бізнес-платформа. Другу половину грошей вдалося насбирати за допомогою краудфандингової компанії.

Автомобілі були придбані у Литві, пройшли повне технічне обслуговування і за рекомендацією військових пофарбовані.

«З початком війни волонтерський рух закрив дуже багато нагальних потреб. В тому числі і «МрійДій». Поки не був створенний гуманітарний штаб, ці питання закривали волонтери. І зараз продовжують. Це важливо, адже армія зараз зосереджена на важкому озброєнні та інших масштабних питаннях. Тому на зараз волнтерська допомога не менш актуальна, ніж перші дні», — коментує заступник голови ОВА Микола Марінов.

За його словами, є список потреб військових частин, згідно з яким ці автомобілі і будуть розподілені.  Мікроавтобуси розмитнені по спрщенній процедурі. Вони будуть передані за актами військовим частинам, які після війни можуть їх повноцінно оформити.

Андрій Прокопенко