Замазєєва розповіла, куди звертатись мешканцям Миколаївщини, у яких пошкоджено житло внаслідок обстрілів

Замазєєва розповіла, куди звертатись мешканцям Миколаївщини, у яких пошкоджено житло внаслідок обстрілів

Миколаївщина продовжує пошуки благодійних організацій, у тому числі, міжнародних, які б могли допомогти мешканцям області поновити свої пошкодженні будинки після обстрілів.

Про це голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва повідомила на своїй сторінці в мережі «Фейсбук».

«Сьогодні, в Києві, плідно попрацювали з представниками новозеландського фонду ReliefAid. Розповіла та показала їм наслідки «асвабадітельной операции» рашистів, через яку в області пошкоджено більш  2500 домогосподарств. В тому числі дитячих садочків, шкіл та лікарень», — розвопвідає Замазєєва.

За її словами, майже з перших днів військової агресії Миколаївщина перебуває в епіцентрі бойових дій. Увесь світ повинен знати та бачити варварськи наслідки дій рашистів. Як результат — фонд ReliefAid готовий надати допомогу громадам Миколаївщини, які щоденно потерпають від атак окупантів.

«Обговорили та узгодили усі деталі співпраці та вже направила листа від обласної ради на наші територіальні громади з чітким алгоритмом отримання допомоги.

Вже починаємо збирати від наших ТГ данні по потребах», — коментує голова облради.

Тож, якщо ваш будинок можна відремонтувати самотужки і ви потребуєте допомоги будматеріалами та іншим — звертайтеся до голів ТГ для надання інформації. Або за телефоном: 0800300520.

Допомога буде надана у вигляді наборів для здійснення тимчасового ремонту пошкодженого майна (прикрити отвори у стінах, вікнах, на даху тощо), полегшити ремонтні роботи, а саме:

  • брезент розміром 4х6 м (2 од.);
  • набір інструментів для його кріплення та інших робіт (молоток, пилу, лопату, кірку,
  • кусачки, криву голку для щільних тканин, кріплення тощо);
  • відро з кришкою;
  • ліхтар на сонячній батареї;
  • мотузку;
  • термоковдру (2 од.);
  • складну каністру на 10 л (2 од.)

Нагадаємо, що Миколаївщина з 24 лютого знаходиться в активній фазі російсько-української війни. Обласний центр зазнає постійних авіаударів та обстрілів з реактивної артилерії. 29 березня ракета загарбників влучила у будівлю Миколаївської ОДА і облради, внаслідок чого загинуло 36 людей. Станом на 26 квітня частина Миколаївщини – здебільшого колишнього Снігурівського району – знаходиться під окупацією російської армії.