Дитяче харчування, ліки та пайки: як працює гуманітарний штаб у Миколаєві

Дитяче харчування, ліки та пайки: як працює гуманітарний штаб у Миколаєві

Один з гуманітарних штабів у Миколаєві видає дитяче харчування, підгузки для дітей та дорослих, іграшки, медикаменти, одяг тощо. Раз на тиждень також видають пайки.

Кореспонденти Суспільного побували в гуманітарному штабі та поспілкувалися з волонтерами про їхню роботу та допомогу, яку надають людям.

У кожній кімнаті невеликого приміщення зберігаються, сортуються, перераховуються різні типи гуманітарної допомоги. Сюди вона надходить зі складу, на який потрапляє від волонтерів з заходу України та з-за кордону.

"У нас тут дитяче харчування: молочні суміші, дитячі кашки, тут підгодовування - у баночках та у тюбиках. Засоби жіночої гігієни, дитячі серветки. І тут також в нас каші і дитячі ліки. Популярні, бо діти хворіють і ціни на ліки зараз стрімко зросли", — розповіла волонтерка Діана.

Окрім цього, тут є і одяг для дітлахів. Іграшки як м’які, так і моделі автомобілів, конструктори тощо.

На вході сидить Ольга Шакіріна. У жінки під рукою журнал, куди вона записує охочих отримати гуманітарну допомогу у вигляді пайка. Дисципліна жорстка, жінка понад 20 років життя віддала військовій справі. Була в Афганістані.

"Ми зараз запис робимо таким чином, що обслуговуємо людей, які старші 70-ти років, людей з інвалідністю першої та другої груп. І родини, в яких виховуються діти з інвалідністю. Люди приходять у зазначений день, з документами. Ми перевіряємо міську реєстрацію. І, наприклад, якщо літня людина прийти не може, ми дозволяємо прийти іншій людині, якій вона може довірити свій документ", — розповіла Ольга Шакіріна.

Наступна видача пайків запланована на середу, 13 липня. Микола прийшов переконатися, що отримає допомогу. Чоловік сюди звертається не вперше.

"Я йшов, побачив люди стоять, підійшов запитав. Сказали. Це тут кому за 65-75 років, а де не ходив, там треба 75-85 років. Став у чергу, постояв, записали нас. Дали номерок, і тепер в середу я отримаю пайок", — розповів чоловік.

За наявності тут видають і годівлю для собак та котів.

Дехто приходить сюди за одягом, здебільшого знайти можна речі на жінок та дітей.