Справа честі: у Миколаєві розказали про готовність відновлювати травмпункт

Справа честі: у Миколаєві розказали про готовність відновлювати травмпункт

У Миколаєві націлені відновити міський травматологічний пункт, який постраждав внаслідок ворожого обстрілу.

Про це кореспонденту СВІДОК.info розповів керівник Лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Дем’янов.

«Травматологічний пункт зазнав таких ушкоджень, що комісія заборонила використовувати його вцілілу частину. Але ми вже виготовили експертизу, а в кінці місяця буде готовий проєкт щодо його відновлення. Далі необхідно пройти державну експертизу», - підкреслив він.

Головний лікар зазначив, що міський голова Олександр Сєнкевич акцентував: відновити травмпункт - це справа нашої честі.

«Будівля травмпункту – це перша будівля на Миколаївщині, яка була збудована як медична будівля з фундаменту за останні 15 років. Ми повинні відновити його і довести, що війна не є перешкодою для надання амбулаторної допомоги травматологічним хворим, і продовжити роботу у вже відновленій будівлі», - зазначив керівник ЛШМД.

За словами Олександра Дем’янова, зараз вивчаються декілька варіантів фінансування робіт.

«Нам дуже допомагає у цьому Міністерство охорони здоров’я України. Також по лінії United24, де спілкуються меценати та спонсори, які готові надати допомогу власними коштами для відновлення таких об'єктів. Ми маємо дві таких пропозиції і чекаємо на суму, у яку нам стане відновлення травмпункту», - резюмував він.

Нагадаємо, що вночі першого серпня російські загарбники обстріляли в Миколаєві один із самих сучасних травмпунктів півдня України. Будівля частково зруйнована. 

Вказаний об'єкт будувався протягом чотирьох років. Перше виділення коштів на травмпункт було у 2015 році – 138 тисяч на проект. У 2016 році розпочалося будівництво після відповідного фінансування. Також додаткові кошти було виділено у 2017 році.

Це був перший великий проект місцевої влади з будування медичного закладу в Миколаєві. Сучасне покриття для підлоги, що витримує обробку будь-якими засобами, стіни і стеля зі спеціальних матеріалів, які можуть оброблятися антисептичними засобами, нове сучасне обладнання, пожежна безпека та професійне освітлення — все це зробило травмпункт одним із самих сучасних на півдні України.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням.