У Миколаєві відкрилась виставка «У блакиті неба й моря»

У Миколаєві відкрилась виставка «У блакиті неба й моря»

У блакиті неба й моря. Виставка художніх робіт під такою назвою відкрилася у центральній міській бібліотеці імені Марка Кропивницького. 8 майстринь з Миколаївщини, які працюють у стилістиці таврійського розпису представили свій творчий доробок та провели майстер-клас.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

«Синьоока таврійка», «Краса Півдня» – саме так між собою називають майстрині Миколаївщини унікальний південний розпис. В ньому переважає тваринна, рослинна та морська тематика. В експозиції виставки «У блакиті неба й моря» представлено 55 авторських робіт.

«Таврійка» – це символ Великої Води, тобто нескінченності нашого життя, його відродження й відновлення, — каже голова культурно – мистецької асоціації «Арт-Спокуса» Валентина Кривцова.

Сьогодні цим видом розпису захоплюються все більше майстринь. На виставці можна побачити ткані гобелени, розписні тарелі, барвисті писанки, декоративні панно та мальовки. Різні автори й техніки, але єдине кольорове рішення, філософія та використання знаків-символів, які мають своє значення. 

Під час заходу на арт-просторі також працювала локація, яка наочно демонструватиме роботу майстринь з художнього розпису, ткацтва та квілінгу. На очах відвідувачів народжувались блакитні мережива таврійських візерунків.