Миколаївці заборгували «теплоенерго» понад 261 млн.: містянам нагадують, чому важливо сплачувати вчасно

Миколаївці заборгували «теплоенерго» понад 261 млн.: містянам нагадують, чому важливо сплачувати вчасно

Фахівці обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго», незважаючи на війну та ряд супутніх обставин, щодня працюють, аби кожен споживач з настанням опалювального сезону 2023-2024 рр. отримав якісні та безперебійні послуги з постачання теплової енергії. При цьому надзвичайно важливими залишаються розрахунки містян за тепло.

Станом на кінець червня 2023 року миколаївці заборгували підприємству понад 261 мільйон гривень. З яких понад 88 мільйонів – борг минулого опалювального періоду, решта 172 млн грн – заборгованість минулих років.

«Щоб продовжувати забезпечувати миколаївців теплом з настанням зимового періоду, підприємство потребує коштів на розрахунки за енергоресурси, запчастини, пальне, виплату зарплати співробітникам. Ми завжди лояльно ставимося до наших споживачів, тож у випадку відсутності можливості сплатити одразу всю суму боргу – пропонуємо укласти договір реструктуризації. У будь-якому випадку ми вдячні містянам за посильні розрахунки», - акцентує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Зазначимо, що підприємство активно готується до майбутнього опалювального періоду. Наразі підготовлено 30 котелень, 69 центральних та індивідуальних теплових пунктів, проведено гідравлічні випробування на понад 96 км теплових мереж. Також тривають роботи із заміни трубопроводів опалення, на яких під час проведення гідравлічних випробуваннях було виявлено пошкодження, аби зі стартом опалювального сезону усі містяни були з теплом.