У Миколаєві відновлюють спортивну базу «Динамо»

У Миколаєві відновлюють спортивну базу «Динамо»

У Миколаєві триває ремонт будівель спортивної бази "Динамо", що зазнали руйнувань внаслідок російських обстрілів, 29 та 31 липня 2022 року. До повномасштабної війни в школі займалися понад 500 дітей, станом на 28 червня 2023 року — приблизно 250 вихованців.

Про це кореспондентам Суспільного розповів перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" Валерій Барський.

Перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" Валерій Барський говорить, за шифером та OSB за допомогою зверталися до Миколаївської обласної військової адміністрації. Допомогу надавав і Гуманітарний штаб ОВА.

"Отримуємо підтримку з обласного бюджету. Але ж всі поточні роботи робимо своїм коштом. Ми підрахували та в прокуратуру подавали ці дані. На 6 з половиною мільйонів тільки руйнувань",— розповідає Валерій Барський.

На базі "Динамо", що перебуває в приватній власності товариства, культивується дзюдо, самбо, гребля, сумо, бокс, аеробіка та футбол. Поновити свою роботу змогли в березні 2023 року.

"Першочергово, я хотів би відновити цей зал, асфальтне покриття і теплопостачання на базу. Запрошую місцеву владу допомогти нам з відновленням наших спортивних споруд, що допоможе нашим миколаївцям повернутися в нормальне спортивне громадське життя",— говорить Валерій Барський.

Світлана Садовська – тренер з дзюдо для дітей різних вікових груп, має понад 20-річний досвід роботи. За її словами, через обстріли бази фізкультурно-спортивного комплексу "Динамо" російськими військовими в липні 2022 року, розподіляє свій час між тренуваннями зранку та роботою штукатуром вдень.

"Робимо все своїми силами з батьками. Станом на 28 червня вже перейшли до побілки й фарбування. Ще підлогу робити. Теж багато роботи. Але цей момент ми можемо зробити своїми силами, а ось великий зал – ні",— розповідає Світлана.

Крім Світлани, також працюють інші тренери, які залучені до будівельних робіт. За словами тренера Олександра Юровського, самостійно переносили цеглу, клали й ремонтували підлогу.