У Миколаєві урочисто відкрили водне пасажирське сполучення «Миколаїв – Кінбурнська Коса»

У Миколаєві урочисто відкрили водне пасажирське сполучення «Миколаїв – Кінбурнська Коса»

Сьогодні, 13 червня, у Миколаєві урочисто відкрили водне пасажирське транспортне сполучення за маршрутом «Миколаїв – Кінбурнська Коса», повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

В урочистостях взяли участь губернатор Олексій Савченко, очільник ТОВ СП «Нібулон» Олексій Вадатурський, голова обласної ради Вікторія Москаленко, депутати обласної ради та жителі Миколаєва.

«Сьогодні ми відкриваємо ще один рейс. Перший рейс компанія «Нібулон» спрямувала на місто Вознесенськ. Сьогодні ми маємо вже другий катер - він надаватиме послуги перевезення до Кінбурнської коси – визначної історичної спадщини Миколаївщини. Хочу зазначити, що відновлення саме внутрішнього водного транспорту повинно бути пріоритетним напрямком розвитку нашої області. Хочу ще раз всіх привітати з тим, що сьогодні ми маємо завдяки компанії «Нібулон», - зазначив Савченко.

Зазначимо, що протягом 25-ти років на Миколаївщині не здійснювалися річкові пасажирські перевезення.

Голова ОДА висловив подяку очільнику ТОВ СП «Нібулон» Олексію Вадатурському за сучасну, проєвропейську позицію.

«Вся Миколаївщина пишається вами. Радію, що саме в Миколаєві відроджується національний річковий флот», - наголосив Савченко.

Очільник області також зазначив, що всебічна підтримка подібних ініціатив з боку держави дозволить залучити до розвитку галузі додаткові інвестиції, збільшити привабливість річкових перевезень, заохотити перевізників і переорієнтовувати пасажирські перевезення і вантажопотоки.

Нагадаємо, 6 червня у Миколаєві відбулося відкриття річкового сполучення Південним Бугом за маршрутом «Вознесенськ – Ковалівка – Нова Одеса – Миколаїв».

Из Вознесенска в Николаев стартовал тестовый рейс легендарной «ракеты». ФОТОРЕПОРТАЖ