«Чорноморський суднобудівний завод» Новинського опинився під арештом

«Чорноморський суднобудівний завод» Новинського опинився під арештом

Печерський районний суд м. Києва арештував акції та майно "Чорноморського суднобудівного заводу" , який входить до групи компаній "Смарт-холдинг" народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Про це йдеться у постанові суду від 21 червня 2017 року.

Під арешт потрапляють цехи заводу, будівлі та інше нерухоме майно. Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо умисного доведення до банкрутства ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» службовими особами підприємства та службовими особами інших суб'єктів господарювання за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 219, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України.

У органу досудового розслідування є достатньо підстав вважати, що службові особи ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» та його основні кредиторів, які фактично контролюються промислово-інвестиційною групою «Смарт-Холдинг», шляхом укладення фіктивних угод, штучно утворивши борг та створивши обставини, за яких ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» не змогло виконати свої зобов'язання, умисно довели вказане акціонерне товариство до банкрутства, з метою подальшого відчуження майна в рахунок погашення штучно утвореної кредиторської заборгованості.