Китайська компанія побудує на Миколаївщині вітрову електростанцію

Китайська компанія побудує на Миколаївщині вітрову електростанцію

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталія Бойко провела робочу зустріч із представниками компанії «TBEA International Ltd». Під час зустрічі обговорили низку питань, пов’язаних з реалізацією проекту будівництва вітрової електростанції потужністю 500 МВТ у Миколаївській області.Про це повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

 Наталія Бойко зазначила про важливість розвитку відновлювальної енергетики для України. Також поінформувала про те, що в Україні триває формування ринку електроенергії відповідно до нового Закону України «Про ринок електричної енергії». Серед завдань, як є першочерговими, - це розробка та прийняття вторинного законодавства, а також рефомування державних підприємств та модернізація електромереж. Водночас зазначила, що пріоритетом для України є створення умов для інвесторів. Тому Україна вітає зацікавленість компанії щодо можливостей інвестувати в енергетичний сектор нашої країни.

Представники компанії повідомили, що компанія виявила зацікавленість щодо участі у низці проектів, окреслили основні переваги та зазначили, що пілотний проект в Україні вже пройшов усі необхідні експетизи та отримав позитивний висновок, зокрема і щодо впливу на довкілля. Також наголосили про важливість будівництва об’єкта для вирішення соціальних питань, оскільки, згідно з проектом, планується створити 1000 робочих місць на етапі будівництва та 100 для обслуговувння збудованої електростанції. Слід зазначити, що компанія «TBEA International Ltd» є виробником сучасного обладнання у сфері енергетики. Наразі керівництво компанії та технічні спеціалісти проводять зустрічі з представниами державних органів та українськими партнерами, зокрема НЕК «Укренерго», ДП «Енергоринок» та інш.