Савченко щодо визнання Миколаївською міськрадою агресії РФ: «На жаль, відповіді не побачив...»

Савченко щодо визнання Миколаївською міськрадою агресії РФ: «На жаль, відповіді не побачив...»

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко розкритикував скандальне голосування Миколаївської міської ради щодо визнання Російської Федерації державою-агресором. Про це він написав на власній сторінці у соціальній мережі.

«Чи може мені хтось пояснити, що сьогодні відбувалося в Миколаївській міській раді? Чи дали поважні люди, що були обрані депутатами міськради, чітку відповідь на питання щодо агресії з боку російської федерації?» - запитує губернатор.

Голова адміністрації пообіцяв поцікавитись у міського голови Олександра Сєнкевича, чому саме так все сталось.

«Я, на жаль, відповіді не побачив. Побачив лише трюки «вправних еквілібристів» з майже всіх політичних сил міської ради. В тому числі, і від мера міста. При зустрічі, сподіваюсь, почую пояснення від міського голови, чому все вийшло саме так», - повідомив губернатор.

«Я – громадянин і патріот України. Мені боляче дивитися, як поважні люди з депутатськими значками, опускають очі та «розмилюють» питання самовизначення. Як можна внести до порядку денного сесії цілих три проекти таких рішень».

«Ви вважаєте, що змогли пройти «поміж крапель дощу» і зберегти обличчя перед городянами? Я вас розчарую – ви вкотре довели, що боїтеся прямо заявити про свою позицію, якою б вона не була. І саме за це вам має бути соромно».

Далі Олексій Савченко нагадав, якою ціною Миколаївщина та Миколаїв відчувають на собі агресію Росії. І наостанок запитав усіх депутатів, хто сьогодні приймав участь у голосуванні, чи можуть вони прямо визнати той факт, що РФ є державою-агресором.

«Миколаївщина від початку агресії з боку рф вже втратила 151 свого сина-патріота! Але вони і на Небі продовжують свою боротьбу за майбутнє нашої країни. І саме тому я маю чітку відповідь на питання, від якого більшість з вас намагаються сховатися. І що тепер скажуть ті, хто критикував мої заяви щодо настроїв у міських і районних радах на Миколаївщині?»

«Я можу чітко відповісти: росія – країна-АГРЕСОР! А ви?»