Спортивну школу та фехтувальний зал в «Соляних» передадуть в оренду Миколаївській міськраді

Спортивну школу та фехтувальний зал в «Соляних» передадуть в оренду Миколаївській міськраді

Сьогодні в Миколаївській обласній державній адміністрації відбулась зустріч керівників Миколаївської області та міста з заступником міністра освіти Романом Гребою. Про це повідомив на своїй сторінці в мережі “фейсбук” голова облдержадміністрації Олексій Савченко.

«Зустрілися із заступником міністра освіти Романом Гребою. Мали потужну і змістовну розмову, тому дякую, що Міністерство освіти пішло нам на зустріч» - написав Савченко.

Метою зустрічі було обговорення питання щодо передачі на баланс міста СДЮШОР з фехтування, що біля парку «Перемога». Як виявилось, через мораторій, накладений на всі об’єкти освіти, дитячо-юнацьку спортивну школу разом з фехтувальним залом неможливо передати на баланс міста від МНУ ім. Сухомлинського. Тому було прийнято рішені передачі спортивної школи місту в оренду на 49 років.

«Ми виходимо з чіткою позицією і усвідомленням того, що ми отримуємо спортивне містечко та корпус для , в оренду на 49 років», - повідомив голова адміністрації.

Крім того, Олексій Савенко звернувся до народних депутатів з проханням ініціювати зняття мараторію на об'єкти освіти для владнання багатьох таких питань.

«Звертаємось до народних депутатів та до профільного комітету ВР на предмет того, щоб зняти мораторій, накладений на всі об’єкти освіти. Друзі-депутати, це питання дійсно треба вирішувати у Верховній Раді. Тому сподіваємось на ваше розуміння і підтримку», - голова ОГА.

Нагадаємо, що відкриття фехтувальної школи відбулось ще у грудні 2016 року. На урочисті заходи щодо цієї події приїздив президент України Петро Порошенко. Тоді питання балансоутримувача було актуальним, оскільки МНУ ім. Сухомлинського не має коштів на утримання спортивної школи, а міська рада не мала права прийняти її на баланс за законом.

Читайте також:

Губернатор Савченко проверил темпы выполненных работ по строительству школы фехтования в Соляных

В новій миколаївській фехтувальній школі пройшло перше тренування

«Это лучший зал в Украине», - Порошенко прибыл в Николаев на открытие фехтовальной школы

В Миколаївській школі фехтування вперше проходить Чемпіонат України