У Миколаєві поліція розшукує зловмисника, який через конфлікт на дорозі відкрив стрілянину по двом миколаївцям

У Миколаєві поліція розшукує зловмисника, який через конфлікт на дорозі відкрив стрілянину по двом миколаївцям

Внаслідок події одна людина із вогнепальним пораненням грудної клітини перебуває у лікарні. Слідчі кваліфікували дії зловмисника, як замах на вбивство кількох осіб. У місті введено в дію план «Перехват». Пошуки злочинця тривають.

Про стрілянину в Інгульському районі Миколаєва на пр. Богоявленському повідомлення до поліції надійшло сьогодні, близько 16:40. Події відбувались біля в’їзду до головного входу до заводу «Зоря-Машпроект», повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Зі слів постраждалих попередньо встановлено, що між ними та водієм автомобілю «Geely» синього кольору виник конфлікт на дорозі. Щоб його з’ясувати постраждалі, водій та пасажир «ВАЗ-2110», почали переслідування та, наздогнавши зловмисника, вийшли з авто. Незнайомець одразу почав стріляти з пістолету та влучив в одного з чоловіків, 31-річного миколаївця. Використавши усі набої, попередньо до пістолету Макарова, злочинець втік на своєму автомобілі. Перехожі викликали пораненому швидку. Пострілами також пошкоджені два транспортних засоби, які були припарковані на місці події.

Наразі постраждалий у важкому стані доставлений до медичного закладу для проведення хірургічного втручання. На місці події працюють правоохоронці. Вилучено 8 гільз, які будуть направлені на експертне дослідження.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.15 п.1 ч.2 ст.115 КК України «Замах на умисне вбивство двох або більше осіб». Санкція статті передбачає до п'ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання зловмисника.