На Миколаївщині в місцевого мешканця вилучили гранату Ф-1 та запал до неї

Місцевий мешканець знаходився у громадському місці у нетверезому стані. Відносно нього поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 178 КУпАП «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді» та під час особистого огляду виявили гранату та запал до неї.

5 квітня співробітники сектору реагування патрульної поліції Веселинівського відділу поліції ГУНП в Миколаївської області під час патрулювання районного центру виявили в парку нетверезого 40-річного чоловіка, відносно якого поліцейські склали адміністративний протокол.

Під час особистого огляду у кишені куртки правопорушника співробітники поліції виявили гранату Ф-1 та запал до неї.

Зловмисник пояснив правоохоронцям, що нещодавно знайшов боєприпаси у лісосмузі, розташованої неподалік від с. Степанівка.

Зброю вилучено та направлено на дослідження до експертного центру.

Відносно 40-річного місцевого жителя, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів та злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, слідчі Веселинівського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст.263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», що карається позбавленням волі на строк до семи років. Очікуються результати експертизи. Триває розслідування.

Нагадуємо!

У період з 1 по 30 квітня 2018 року в Україні та Миколаївській області проводиться місячник добровільної здачі зброї, метою якого є надання можливості громадянам здати до поліції незареєстровану вогнепальну зброю, спеціальні засоби самооборони, боєприпаси та вибухові матеріали.

Відповідно до діючого законодавства громадяни, які протягом квітня звернуться до підрозділів поліції, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності за зберігання зброї.

Нагадаємо, що особи, які у зазначений термін здадуть незареєстровану мисливську вогнепальну зброю, газову, холодну зброю, спеціальні засоби вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, після проведення додаткової перевірки технічного стану зброї, оформлення відповідних документів та за наявності законних підстав можуть зареєструвати їх у свою власність.

Для здачі зброї можна у будь-який час звернутись до підрозділів поліції за місцем їхнього розташування або до Управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області у відділ дозвільної системи за адресою: м. Миколаїв, вул. Артилерійська, 4 або за телефонами (0512)50–15-35, 50-15-40, 50-15-41, 50-15-42.


Відділ комунікації поліції Миколаївської області