У Березанському району вибухотехніки знешкодили знайдений місцевим мешканцем боєприпас

До чергової частини Березанського відділення поліції звернувся 45-річний чоловік, який повідомив, що на околиці селища він виявив предмет, схожий на гранату.

На місці події спеціалісти вибухотехнічної служби ГУНП визначили, що знахідка – це граната до гранатомета РПГ-7. Поліцейські прийняли рішення по негайне знищення боєприпаса, що і зробили на спеціально відведеній території. 

З 1 квітня в Україні та Миколаївській області триває місячник добровільної здачі зброї, метою якого є надання можливості громадянам здати до відділів та відділень поліції незареєстровану вогнепальну зброю, спеціальні засоби самооборони, боєприпаси та вибухові матеріали.

Після проведення відповідних експертиз прийнята від громадян зброя, набої та боєприпаси підлягають знищенню, а, згідно із законодавством України, ч. 3 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами», громадяни, які добровільно видали небезпечні предмети, звільняються від кримінальної відповідальності.

Для здачі зброї можна у будь-який час звернутися до підрозділів поліції за місцем мешкання або до ГУНП України в Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вулиця Артилерійська, 4, відділ дозвільної системи. Телефони для довідок: (0512)50–15–40, 50-15-42.

 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області