Миколаївські рятувальники розміновують акваторію Чорного моря в районі Кінбурської коси

Традиційно, перед початком курортного сезону піротехніки Головного управління ДСНС України у Миколаївській області проводять планові роботи з розмінування та приведення у безпечний стан акваторії Чорного моря та берегової території поблизу Кінбурнської коси.

         Цей рік не став виключенням. Так, на виконання наказу ДСНС України від 30 січня 2018 року № 79 «Про реалізацію основних заходів з протимінної діяльності у 2018 році та проведення спеціальних вибухових робіт» у період з 2 по 8 травня групою водолазно-рятувальних робіт та підводного розмінування проводиться обстеження акваторії Чорного моря на наявність вибухонебезпечних предметів. На цей раз до виконання заходів залучалися і новітні надбання рятувальників, а саме квадрокоптер, за допомогою якого здійснювався моніторинг ситуації як з води, так і з суші.

         5 травня до місця проведення робіт з робочим візитом прибув заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Михайло Гриб, а також представники регіональних засобів масової інформації. Члени робочої групи оглянули стан виконання протимінної діяльності у межах коси, журналісти отримали змогу на власні очі побачити вибухонебезпечні наслідки минулих війн та роботу піротехнічного розрахунку, спрямовану на приведення у безпечний стан територій в межах області.

         Загалом, станом на 5 травня обстежено акваторію на площі 7500 м.кв, з морського дна вилучено 86 вибухонебезпечних «відголосків» минулих війн, серед яких: 58 артилерійських снарядів різних калібрів, 4 гранати Ф-1, 5 запалів та ще 19 підривників, які цього ж дня знищені шляхом контрольованого підриву. 

На завершення Михайло Гриб зазначив: «Проведення даного виду робіт є невід’ємною частиною діяльності Миколаївської Служби порятунку, особливо перед початком літнього сезону, коли на відпочинок прибуває велика кількість людей. Існує ймовірність вимивання на берег небезпечних знахідок та відповідно зростає ризик виникнення надзвичайних ситуацій. Залучення наших фахівців та спецтехніки сприяє оперативному вилученню боєприпасів. Крім того, у цій непростій справі, а головне - організації якісної роботи із  гарантуванням безпечного відпочинку громадян невід’ємну роль відіграють органи влади. Дякуємо їм за участь та підтримку!»

 

DSC_0159.jpgDSC_0161.jpg

DSC_0175.jpgDSC_0178.jpg

DSC_0187.jpgDSC_0215.jpg

DSC_0317.jpgDSC_0367.jpg

 

ГУ ДСНС України у Миколаївській області