До державного бюджету України надійшло майже 325 тис грн від реалізації майна, конфіскованого за вироками суду

За ініціативи прокуратури Миколаївської області працівниками місцевих прокуратур проведено ґрунтовні перевірки з питань конфіскації майна засуджених підрозділів ДВС в області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Так, з метою усунення виявлених порушень вимог законодавства місцевими прокурорами внесено 6 документів реагування, за результатами розгляду яких вжито заходів до усунення виявлених порушень та притягнуто до дисциплінарної відповідальності 2 службові особи.

Поточного року від реалізації конфіскованого майна до державного бюджету перераховано 324 571 грн., що майже на третину більше ніж за минулий рік.
Зокрема, Южноукраїнським міським відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області при виконанні покарання у виді конфіскації майна реалізовано 1/6 частку квартири боржника та до бюджету перераховано 53 969 грн.

У той же час, у відділах державної виконавчої служби області залишаються не виконаними 59 виконавчих документів указаної категорії, стан виконання яких і надалі контролюватиметься працівниками органів прокуратури області.