Миколаївська делегація презентувала інвестпотенціал області в бельгійському місті Гент

20 вересня 2017 року делегація Миколаївської області на чолі з заступником голови ОДА Олександром Кушніром відвідала м. Гент (Бельгія).  Про це повідомила прес-служба Миколаївської ОДА.

В ході офіційної зустрічі з директором порту Гент Дааном Шальком та іншими представниками менеджменту порту, було обговорено перспективи збільшення вантажообігу між портами Миколаївщини та вказаним бельгійським портом, а також презентовано інвестиційний потенціал транспортного комплексу Миколаївської області.

Слід відмітити, що на сьогоднішній день Україна займає 13 місце серед найбільших торговельних партнерів порту Гент. Учасники переговорів зазначили, що наразі існує значний потенціал для збільшення торговельних зв'язків, а це безумовно сприятиме подальшому процесу євроінтеграції України.

Крім заступника голови Миколаївської ОДА Олександра Кушніра, до складу Миколаївської делегації також увійшли: Президент РТПП Миколаївської області Ігор Катвалюк, радник Миколаївського міського голови Ігор Смородинов і в.о. директора ДП "Стивідорна компанія “Ольвія" Руслан Олейник.

Під час робочих зустрічей заступник голови Миколаївської області та керівник ДП "СК Ольвія" презентували потенційним бельгійським партнерам інвестиційний потенціал Миколаївщини взагалі і окремих підприємств зокрема.

Зі свого боку, в ході офіційних переговорів, керівництво порту Гент ознайомило Миколаївську делегацію з успішним досвідом впровадження розповсюдженої в Європейському союзі концесії як форми державно-приватного партнерства. Сьогодні, наприклад, робота порту “Гент”, з яким співпрацює близько 300 компаній, створює 66 тис. робочих місць (27 тис. напряму працюють в порту і 39 тис. у сумісних галузях). Щорічний об’єм інвестицій складає близько 365 млн євро і створює 7,4 млрд євро доданої вартості.

Як зазначив заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір, особливої актуальності вивченню такої форми  державно-приватного партнерства як концесія і європейського досвіду взаємодії портової адміністрації, місцевих органів влади та приватних інвесторів, надає урядове рішення до поступового запровадження концесії в українських портах, що має стати ключовим елементом подальшого реформування національного морегосподарського комплексу.